FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Jyväskylän asuntomessut 2015

Asuntomessut Jyväskylässä ohi – katse kohti Vantaata 2015

cube10 villa_beauty1

Asuntomessut Jyväskylässä päättyivät sunnuntaina 10.8. onnistuneissa merkeissä. Helle helli messuvieraita läpi messujen, mutta kävijöitä riitti siitä huolimatta kuukauden aikana hieman yli 114 000.

Messutalomme Cube 170 ja Polar 165 löysivät tiensä kävijöiden sydämiin ja myös blogeihin – lisää voit lukea täältä.

Honkatalot kiittää yhteistyökumppaneitamme Jyväskylässä sekä ennen kaikkea messutalojemme rakentajia. Toivomme teille paljon onnen hetkiä uudessa kodissanne!

Seuraavaksi katse kääntyy jo kohti ensi kesää ja Vantaalla järjestettäviä asuntomessuja. Vantaan messuvalmisteluiden edistymistä ja messutalomme Villa Beautyn tarinaa voit seurata Asuntomessut Vantaalla 2015 -blogissamme.

Asuntomessut aukeavat yleisölle 11.7.2014

polar165_7 cube9

Pitkä odotus on päättynyt, ja Jyväskylän asuntomessut ovat valmiina avaamaan ovensa yleisölle perjantaina 11.7.2014. Messuilla pääsee tutustumaan monenlaisiin koteihin ja tapoihin rakentaa ja sisustaa ja löytää taatusti roppakaupalla ideoita ja inspiraatiota.

Messukohteemme Polar 165 (kohde 9) ja Cube 170 (kohde 2) toivottavat messuvieraat tervetulleiksi tutustumaan ekologiseen ja terveelliseen puurakentamiseen, jossa design on vahvasti läsnä. Molemmat talot valmistuivat suunnitellusti aikataulussa ja ovat viimeistä silausta myöten harkittuja kokonaisuuksia – kiitos tästä mahtaville rakentajillemme!

Polar 165:n yhteydessä on Honkatalojen oma osasto, jossa on edustaja paikalla läpi messujen. Edustajamme voi tavata myös Cube 170:ssä.

Messut ovat avoinna joka päivä 10.8.2014 saakka, lisätietoa on messujen virallisilta sivuilta.

Tervetuloa vierailemaan kohteisiimme ja innostumaan!

Messukohteet valmistumassa

Jyväskylän asuntomessujen messukohteemme Cube 170 (kohde 2) ja Polar 165 (kohde 9) ovat hyvää vauhtia valmistumassa, ja ensimmäiset kuvaukset on jo päästy tekemään.

Cube 170 -talossa moderni ja selkeä arkkitehtuuri yhdistyy marokkolaishenkiseen tunnelmalliseen sisustukseen. Avara oleskelu- ja ruokailutila kylpee lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista tulvivassa valossa, ja makuuhuoneet ovat omassa rauhassaan talon yläkerrassa ja takaosassa. Cuben rakentajaperheen tarinaa voi seurata myös Zoco Homen blogissa.

cube8 cube7

Polar 165 -talossa on aidolle ja alkuperäiselle Polar-sarjallemme tyypillinen lasipääty ja päätähuimaava huonekorkeus. Tässä talossa kauniin vivahteikas puupinta saa näkyä.

polar165_5 polar165_6

Messujen avajaisiin on jäljellä enää reilu kuukausi. Toivomme kaikille messurakentajille voimia viimeiseen loppurutistukseen!

Miksi koti asuntomessuille?

Kirjoittaja: Emilia Pesonen, Messutalo Cube 170:n rakentaja

cube5 cube6 cube7

Kun kuulimme, että Jyväskylän Äijälänrannassa järjestetään asuntomessut, alkoi mielessä kyteä ajatus omasta unelmakodista. Olimme suunnitelleet omakotitalon rakentamista jo jonkin aikaa. Päädyimme rakentamaan asuntomessuille monestakin syystä: hyvä sijainti, edulliset tontit, ja tieto siitä, että messualue valmistuu kerralla valmiiksi. Siitä, mitä kaikkea muuta se toisi tullessaan, ei tuossa vaiheessa ollut mitään aavistusta. Rakentaminen on aina taloudellinen ponnistus, joka vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä koko perheeltä. Aikataulupaine ja muut asuntomessuvaatimukset mietityttivät, mutta päätimme tarttua haasteeseen. Mieheni on rakennusalan ammattilainen, joten itse rakentaminen ei tuonut arkeemme haasteita.

Tontinhakuvaiheessa piti olla selvillä, millä talomallilla tonttia haemme. Surffailin paljon netissä etsien moderneja puutaloja. Sieltä löytyikin juuri sellainen talomalli, joka kolahti heti ensi silmäyksellä. Honkatalojen CUBE täytti kaikki kriteerit täydellisestä kodista. Suuret lasipinnat, design sekä selkeä pohjaratkaisu miellyttivät meitä molempia. Lisäksi makuuhuoneiden suuri koko isoine ikkunoineen tekivät vaikutuksen.

Suunnittelu

Suunnitteluvaihe kesti likimain kaksi vuotta. Alusta asti olemme saaneet erinomaista palvelua ja asiantuntemusta Honkataloilta. Harvoin näkee niin asiaansa omistautuneita ja sydämellisiä ihmisiä, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä. Jokainen yksityiskohta on mietitty ja räätälöity meitä varten. Pohjaratkaisua mietittiin tarkkaan. Onneksi mieheni kertoi realiteetit ja pudotti minut tarvittaessa maan pinnalle suurine visioineni. Niin syntyi CUBE 170, nelihenkisen lapsiperheen kompakti koti, jossa meidän kaikkien tarpeet on otettu huomioon. Kaiken kaikkiaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Työnjako oli alusta asti selkeä, minä hoidin suunnittelupuolen ja mieheni vastasi toteutuksesta. Sen lisäksi, että rakennamme unelmakodin, oma pitkäaikainen haaveeni toteutui. Päätimme tehdä minulle oman liiketilan erilliseen piharakennukseen. Olen toiminut hiusalalla yrittäjänä 13 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta kouluttajana. Kilometrikiintiö tuli kirjaimellisesti täyteen reissatessa ympäri Suomea. Oma kampaamo avautuu piharakennukseen jo nyt ja toimii asuntomessujen ajan yhtenä sisustuskokonaisuutena.

Yhteistyökumppanit

Jos nyt joku tulisi ehdottamaan, että lähtisimmekö rakentamaan uudestaan asuntomessuille, vastaus olisi ei. Projekti on ollut todella antoisa, ja olemme saaneet mukaan loistavia yhteistyökumppaneita ympäri Suomea. Kilpailuttamiseen on kulunut valtava määrä aikaa ja energiaa. Aloin etsiä kotimme tavarantoimittajia ja sisustajia lähes kaksi vuotta sitten. Odotin tuolloin kuopustamme, joka täytti juuri vuoden. Päätin raskausaikana hoitaa alta pois suurimmat kokonaisuudet, kuten keittiön suunnittelun. Pienen vauvan kanssa parin tunnin istunnot keittiöfirmoissa eivät houkutelleet. Satoja sähköpostiviestejä, kymmeniä puheluita ja tapaamisia. Niitä kaikkia asuntomessurakentaminen on vaatinut. Onnistuneet yhteistyökuviot nostavat hymyn korviin, vaikka välillä on tehnyt mieli luovuttaa. Se tunne, kun joku muukin innostuu projektistamme, palkitsee ja antaa voimia. Välillä on koitettu kepillä jäätä, mutta päättäväisesti on menty kohti päämäärää.

Lähtökohtana oli alusta asti, että teemme kotia itsellemme, emme messuvieraille. Toki asuntomessut toivat oman lisämausteensa sisustuksen suunnitteluun, ja halusimme kodin, joka puhuttelee myös muita. Toimimme itse kotimme suunnittelijoina ja vastaamme itse kaikista materiaali- ja kalustevalinnoista. On kutkuttavaa ajatella, mitä muut ovat mieltä meidän unelmakodista. Ehkä vasta nyt alamme ymmärtämään, miten massiivisesta tapahtumasta tässä on kyse. Ajatus siitä, että keskimäärin 150 000 ihmistä käy kotonamme, on kieltämättä toisinaan hirvittänyt. Tämä on ollut meille ”once in a life time” -juttu ja olemme todella ylpeitä, että juuri me saimme rakentaa CUBEn asuntomessuille.

Tämän hetkinen tilanne

Loppurutistus menossa ja olemme hyvin aikataulussa. Kampaamoni avautuu ensi viikolla ja saan tehdä töitä Hiushuone CUBESSA kesäkuun loppuun saakka. Talon puolella tehdään parhaillaan sähköjä ja levytellään seiniä. Maalis-huhtikuu maalaillaan ja paneloidaan, toukokuu asennellaan kalusteita ja sisustetaan. Kesäkuu pyhitetään pitkälti pihan tekemiseen, ja heinäkuun alku meneekin messuihin valmistautuessa. Paljon on vielä hommaa ja tahti on kova. En voi kuin ihastella mieheni kädentaitoa. Matkaamme on mahtunut paljon haasteita, mutta ilolla olemme ne ottaneet vastaan. Aina rakentaminen ei kuitenkaan etene suunnitellusti, ja jokainen, joka tähän projektiin ryhtyy, tietää, että yhteinen aika on vähissä ja koko perheen voimia koetellaan. Se on kuitenkin väliaikaista, ja toisten jatkuva kannustus ja positiivinen asenne on auttanut paljon. Kun rakentaa kodin omin hartiavoimin, täytyy tietää asioista todella paljon. Meille tämä oli juuri oikea tapa ja Honkatalot paras mahdollinen yhteistyökumppani. Päivittelen keväällä taas kuulumisia projektimme suhteen, ja millaisilla fiiliksillä sitä ollaan, kun asuntomessut lähestyvät.

Terkuin,
Emilia

Asuntomessut Jyväskylässä 2014

18.11.2013

cube4 polar165_4

Hienossa tahdissa molemmissa kohteissamme; ulkotöissä tehdään loppumaalauksia ja pihatöiden alustusta keväälle, muuten lämpimässä sisätyövaiheessa. Talvi ja joulu saa tulla!

27.8.2013

Asuntomessurakentaminen edistyy hyvällä aikataululla molemmissa kohteissamme!

Elokuun tilanne taloissamme:

asuntomessut2 asuntomessut4

24.7.2013

asuntomessut1

2.7.2013

Asuntorakentamisen ja –sisustamisen vuosittainen läpileikkaus, Asuntomessut, järjestetään tänä vuonna Hyvinkään Metsäkaltevassa 12.7.-11.8.2013. Siellä alkavat talot ja pihat olla valmiina vierailijoita ja talonrakentamista ja sisustamista suunnitteleville, loppusuoralla mennään.

Honkatalot pitää tänä vuonna välivuoden asuntomessuilta, koska seuraavana vuonna Jyväskylän asuntomessuilla Äijälänrannassa on Honkataloille tulossa kaksi hienoa ja erilaista kohdetta, ja niiden rakennustyöt ovat jo alkaneet. Ensimmäiset rekat ovat lähdössä heinäkuun alkupäivinä työmaille. Asuntomessuprojektit ovat pitkäkestoisia urakoita, sekä rakentajan että talotoimittajan kannalta, ja niihin valmistautuminen alkaa jo vähintään kaksi vuotta ennen messuja, kun tontteja haetaan.

Bloggaamme Honkataloilla näiden kahden hienon kohteen edistymistä, ja tämän kesän asuntomessujen lähestyvät avajaiset ovat myös tälle sopiva ajankohta; mitä tapahtuu seuraavan vuoden asuntomessualueella sillä hetkellä, kun tämän vuoden messualue jo täyttymässä kymmenistä tuhansista vierailijoista!

Kohteemme Jyväskylän 2014 asuntomessuilla ovat arkkitehtimme Janne Kanteen suunnittelema Polar 165 ja CUBE 170 – asiakkaillemme täysin räätälöidyt, korkealaatuiset kodit.

Alkumaistiaisia Honkatalojen asuntomessujen kohteista:

CUBE 170 on itsevarma ja erilainen koti, jonka lähtökohta arkkitehtisuunnitteluun oli tavoite tuoda kauniit ja suuret Honkatalojen lasiratkaisut kaupunkiasumiseen. Se on urbaanissa asumisessa haaste, mutta CUBEn arkkitehtiratkaisu on todiste siitä, että asumisen viihtymisen kannalta tärkeä yksityisyys voidaan säilyttää. Silti luonnonvalo ja avaruus pääsevät kotiin sisälle.

Piharakennuksesta aloitettiin ja nyt tehdään parhaillaan talon perustuksia.

cube1 cube2 cube3

Toinen kohteemme:

Polar 165 ihastuttaa myös valoisuudellaan ja ajattomuudellaan. Tässä asuntomessukohteessa perhe pääsee tulevaisuudessa nauttimaan Honkatalojen alkuperäisille Polar-mallien tyypillisistä isoista, lattiasta kattoon ulottuvista lasipinnoista, jotka tekevät kodista ulkoa tulevan luonnon sisustamana ja avartavana taideteoksen.

Asuntomessualue on työmaa-aluetta, mutta muutamana päivänä sinne voi poiketa tänä kesänä: 16.7. ja 20.8. klo 17 voit vierailla alueelle ja nähdä nykyajan talonrakennustekniikkaa sulassa sovussa entisajan tuotantotalouden kanssa. Maisemanhoidosta vastaavat tällä hetkellä alueella kyyttölehmät Into, Eari ja Ii-haa, jotka kaunistavat ahkerasti messualueen rantaluhta-aluetta. Kaverit suhtautuvat työhönsä kuulemma varsin intohimoisesti, asuntomessujen sivuilla kerrotaan.

polar165_1 polar165_2 polar165_3

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018