FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.-13.8.2017

Vuonna 2017 Asuntomessut järjestetään Mikkelissä Saimaan rannalla. Honkatalot on jälleen mukana kahdella kohteella, ja molemmat tuovat esille jotain ennennäkemätöntä hirsirakentamisen saralla.

Asuntomessujen viralliset sivut

Villa Saimaanhelmi (kohde 8) on Janne Kanteen, Honkatalojen arkkitehti SAFA, suunnittelema moderni hirsikoti nelihenkiselle perheelle.

Villa Saimaanhelmi koostuu kaksikerroksisesta osasta, johon liittyy kohtisuoraan yksikerroksinen siipi. Rakennus sijoittuu tontin pohjoisosaan, ja siihen liittyy erillinen kahden auton autokatos varastotiloineen. Järven puolella on terassi. Julkisivut ovat vaaleat, suuret lasipinnat avautuvat kohti itää sekä etelää. Arkkitehtuuri on puhdaslinjaista ja modernia, pohjaratkaisut ovat selkeitä ja avaria. Rakennuksen kohokohta on sen korkea olohuone joka kylpee valossa, ja tuo edessä avautuvat maisemat Saimaalle osaksi sisätiloja. Vanhempien makuuhuone sijaitsee yläkerrassa ja katselee korkean olohuoneen yli järvelle.

Kohteen yhteenlaskettu kerrosala on 215 m2.

Villa Saimaanhelmi on myös virallinen Asuntomessu-bloggaaja. Tutustu blogiin tästä!

Sosiaalisessa mediassa Villa Saimaanhelmen tarinaa voi seurata sekä Facebookissa että Instagramissa.


Honkatalojen valmistama hirsitalo Wave (kohde 5) vie puurakentamisen uudelle tasolle tulevana kesänä Mikkelissä järjestävillä asuntomessuilla. Talon kaareva muoto on saanut innoituksensa lentokoneiden ja autojen vauhdikkaasta muotokielestä.

Honkatalot tuo Mikkelissä tulevana kesänä järjestettäville asuntomessuille näytille kaksi hirsirakenteista taloa, joista toinen on kohde 5, Wave, arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema hirsirakenteinen uniikkikoti Saimaan rannalla. Kuusen lamellihirrestä toteutettava talo tulee esittelemään Suomessa ennennäkemättömän kunnianhimoista puuarkkitehtuuria. Vastaavan tason muotokieltä on totuttu yleensä näkemään lähinnä julkisissa suurhankkeissa ja kansainvälisesti. Nyt sen toteuttaa yksilöllisiin kohteisiin erikoistunut talotehdas, mikä on Suomessa poikkeuksellista.

Hirsirakenteeseen yhdistyvät talossa voimakkaasti laajat lasipinnat sekä teräsrakenteet.

”Olen lapsesta saakka ihaillut autojen, veneiden ja moottoripyörien virtaviivaista ja vauhdikasta muotoilua. Miksei talojen arkkitehtuuri voisi olla samalla lailla lennokasta kömpelön ja kulmikkaan sijaan”, Mäntylä taustoittaa. Tästä ajatuksesta sai alkunsa Wave.

Arkkitehti korostaa, että kyseessä on teknisesti erittäin vaativa rakennus toteuttaa. Tästä syystä yhteistyö Honkatalojen kanssa aloitettiin jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa, jotta talon kaarevat muodot pystyttäisiin toteuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tähän on käytetty muotoon taivutettuja teräsprofiileja, jotka on integroitu puurakenteisiin saumattomasti. Myös kantavissa rakenteissa on käytetty terästä, ja osa teräsrungon pilareista on toteutettu momenttijäykkinä mastopilareina, joilla on saatu aikaan rungon vaakasuuntainen jäykkyys.

Hirsirakenteessa on käytetty Honkatalojen omaa patentoitua painumatonta rakennetta, ja nurkissa City Plus -ratkaisua, jonka Honkatalot on niin ikään patentoinut. Laajat lasipinnat on toteutettu kiinteinä HTWS-ikkunoina. HTWS on Honkatalojen oma patentoitu ratkaisu, jossa puurunko ja alumiinirakenteiset ikkunat muodostavat erittäin tiiviin, kestävän ja tyylikkään kokonaisuuden. Se on kehitetty erityisesti taloihin, joiden arkkitehtuuriin kuuluu laajoja lasipintoja.

”Me törmäsimme Wave-konseptiin osittain sattumalta ystäväni, Honkatalot-yrittäjä Mikko Vainionpään kautta. Virtaviivainen ja vauhdikas arkkitehtuuri jäi elämään mieleemme jo pari vuotta sitten”, kertovat Waven rakentajat. Kun Asuntomessujen Saimaan rannan kaava vahvistui, löytyi Wavelle täydellinen paikka, johon rakennus maastoutuu luonnonläheisesti kallion suojaiselle tontille aivan Saimaan rannan tuntumaan. Rakennus on erittäin vaativa toteuttaa mutta näin myös todella innoittava.

Waven kerrosala on 268,5 m2.

Projektin edistymistä voi seurata Waven omalta Instagram-tililtä.

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018