FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Seinäjoen asuntomessut 8.7. –7.8.2016

Vuonna 2016 asuntomessut järjestetään Seinäjoella. Honkatalot on mukana kahdella yksilöllisellä kohteella. Tästä blogista voit seurata messutalojen rakennustöiden edistymistä. Tervetuloa mukaan!

Asuntomessujen viralliset sivut


8.8.2016 Seinäjoen asuntomessut päätökseen

Asuntomessut Seinäjoella ovat ohi. Kiitokset kaikille kuukauden mittaan Riihessä ja Lumimustikassa vierailleille messukävijöille, yhteistyökumppaneille sekä ennen kaikkea upeille rakentajaperheillemme. Nyt kun nämä kuukauden kestävät tupaantuliaiset on vietetty, toivotamme teille paljon onnen hetkiä uudessa kodissa!

messukollaasi

Honkatalot on mukana myös vuoden 2017 asuntomessuilla Mikkelissä. Esittelemme tulevat messukohteet sivuillamme syksyn mittaan. Pysykää linjoilla ja Mikkelissä tavataan!


25.7.2016 Viisi kiinnostavaa faktaa Riihestä

1. MASSIIVINEN HIRSISEINÄ HENGITTÄÄ

Riihi on moderni hirsitalo, joka on toteutettu 240 mm molemmin puolin harjatulla kuusen lamellihirrellä. Sen seinärakenne on massiivinen eli yksiaineinen. Hirsiseinä hengittää ja tasaa näin huoneilman lämpötilaa ja kosteutta. Hirsitalossa on hyvä olla.

riihi1

2. MODERNI ARKKITEHTUURI PAINUMATTOMALLA HIRSIRAKENTEELLA

Honkatalojen oma patentoitu painumaton hirsirakenne vie modernin puurakentamisen uudelle tasolle arkkitehtuurin näkökulmasta. Painumattomuus mahdollistaa laajojen lasipintojen yhdistämisen massiivisiin puurakenteisiin turvallisesti ja tyylikkäästi. Meillä vain mielikuvitus on rajana.

riihi2

3. HTWS-IKKUNAT TUOVAT MAISEMAN LÄHELLE

Patentoitu HTWS (Honkatalot Window System) on uudenlainen ratkaisu yhdistää kiinteät ikkunat puurakenteisiin. HTWS-ikkunat ovat puupalkkirakenteisiin integroituja alumiinirunkoisia ikkunoita, joissa valoaukon koko on maksimoitu: lasipinta alkaa lattian tasolta ja jatkuu aina katonrajaan saakka. Luonto tulee osaksi sisustusta.

riihi3

htws

4. LAATU ESILLE LISTATTOMALLA RAKENTEELLA

Listaton rakenne edellyttää laadukkaita puutyöstöjä sekä tarkkaa rakentamista. Jokaisen yksityiskohdan on oltava huolella toteutettu ja katseen kestävä, koska mitään ei piiloteta listojen taakse.

riihi4

5. CITY PLUS -NURKKARATKAISU

Honkatalojen City Plus -nurkka on markkinoiden edistynein nurkkaratkaisu. City Plus -nurkan ansiosta hirret kulkevat samassa tasossa, ja sisänurkan lisähuullos takaa, että hirren luonnollisesta kuivumisesta syntyvät raot pysyvät piilossa eikä listoja tarvita.

riihi5


25.7.2016 Lumimustikan viisi erikoisuutta – huomaa nämä!

1. EKOPUUTALON SEINÄRAKENNE ON MUOVITON

Lumimustikka on toteutettu ekopuutalorakenteella, jossa muovi ja mineraalivilla on korvattu luonnonmukaisella paperilla ja puukuitueristeellä. Ekopuutalon seinärakenne hengittää hirsitalon tavoin, jolloin sisäilman laatu säilyy hyvänä.

2. HTWS-IKKUNAT TUOVAT MAISEMAN LÄHELLE

Patentoitu HTWS (Honkatalot Window System) on uudenlainen ratkaisu yhdistää kiinteät ikkunat puurakenteisiin. HTWS-ikkunat ovat puupalkkirakenteisiin integroituja alumiinirunkoisia ikkunoita, joissa valoaukon koko on maksimoitu: lasipinta alkaa lattian tasolta ja jatkuu aina katonrajaan saakka.

htws

3. LUONNONKIVEN JA PUUN YHDISTÄMINEN

Lumimustikan sisä- ja ulkotiloissa on runsaasti esillä Polarkiven luonnonkiviverhoilua. Yksitellen asennettavat kivet ovat tyylikäs ja taatusti turvallinen tapa sisustaa – kivet ovat kestäviä eikä niistä haihdu huoneilmaan haitallisia kemikaaleja.

4. PÄÄTÄHUIMAAVA HUONEKORKEUS

Katse ylös! Lumimustikassa huonekorkeuden kanssa ei ole turhia säästelty. Ylös asti avoin tila tuo asumiseen avaruutta ja tilan tuntua.

5. POLAR-MALLISTON CHALET-HENKISET YKSITYISKOHDAT

Suositusta Polar-mallistosta inspiraatiota ammentavasta Lumimustikasta löytyy useita chalet-henkisiä yksityiskohtia. Kiinnitä huomiota esimerkiksi terassin jyhkeisiin näkyvillä oleviin kattovasoihin sekä lehtikuusiränneihin
ja valumaketjuihin.


11.7.2016

Kävitkö messuilla? Jäikö jokin yksityiskohta mietityttämään? Messukohteidemme sisustukseen ja muihin yksityiskohtiin liittyvät huonekohtaiset tiedot voit tarkistaa nyt helposti huonetauluistamme.

Riihi (kohde 20)

Lumimustikka (kohde 41)


8.7.2016 Asuntomessut starttaavat Seinäjoella

Asuntomessut avaavat tänään porttinsa yleisölle, ja pitkä uurastus saa huipennuksensa. Messukohteemme Riihi (20) ja Lumimustikka (41) ovat valmiina toivottamaan kaikki kävijät tervetulleiksi. Tule löytämään omat suosikkisi ja ideoita terveelliseen ja turvalliseen rakentamiseen ja sisustamiseen, jossa designista ei tingitä!

Asuntomessut Seinäjoella 8.7.-7.8.


8.6.2016 Jännitys tiivistyy, enää kuukausi aikaa asuntomessuihin

Tasan kuukauden kuluttua 8.7. asuntomessut avaavat ovensa yleisölle Seinäjoen Pruukinrannassa. Messuvieraita odottavat myös Honkatalojen upeat kohteet Riihi (kohde 20) sekä Lumimustikka (kohde 41). Esimakua tulevasta voi jo nähdä tuoreissa valokuvissa. Maltamme tuskin odottaa!

riihi7

Riihi-talon yläkerrasta aukeaa näkymä viereiselle Kyrkösjärvelle.

riihi9

Lastenhuoneen hempeä värimaailma on suloinen kuin karamelli.

riihi8

Puupinnat yhdistyvät kauniisti puhdaslinjaiseen sisutukseen.

lumimustikka9

Lumimustikan sisustus on raikas tuulahdus virolaisia ja marokkolaisia elementtejä. Oleskelutilat ja keittiö muodostavat avonaisen, avaran kokonaisuuden.

lumimustikka10

Kylpyhuoneessa on käytetty rohkeasti luonnonkiveä.

lumimustikka11

Keittiön tammipuinen saareke on käsityötä.

Tervetuloa asuntomessuille kokemaan ja näkemään Honkatalojen kohteet omin silmin!


26.4.2016 Messukohteiden upeat yksityiskohdat

Kevään edetessä vilinä Seinäjoen asuntomessualueella on käynyt yhä kiivaammaksi. Myös Honkatalojen kohteiden parissa paiskitaan vielä töitä, mutta olemme jo saaneet maistiaisia tulevan kesään upeista yksityiskohdista.

Lumimustikka-talo autotalleineen alkaa näyttää ulkoa jo varsin valmiilta. Lasipäädyn aksenttina on harjapalkin kohdalla Polarkiven upea luonnonkiviverhous.

Sisätilojen erikoisuuksiin lukeutuu mm. olohuoneen valoseinä.

Polarkiven luonnonkiveä on myös kylpyhuoneen lattiassa, kivi on nimeltään White Italia. Huomaa, kuinka yksittäiset kivet nousevat hienosti lattiasta.

Kodinhoitohuoneen koristeikas laatta tuo arkiseen tilaan tuulahduksen itämaisuutta.

Kiintokalusteet ovat suurelta osin umpitammisia. Voimakkaat puupinnat sopivat kauniisti yhteen muutoin vaalean värimaailman kanssa.

Riihi-talo kirii naapureita kiinni uskomattomalla vauhdilla. Kiireestä huolimatta kaikki detaljit on kuitenkin toteutettu huolella, jotta lopputuloksesta syntyy kestävä ja kaunis.

Kuusimetrinen liukuovi tulee lukeutumaan messujen erikoisuuksiin. Harva seinäjokelainen voi sanoa, että omasta olohuoneesta avautuu tällaiset järvimaisemat!

Betoniset kierreportaat on jo valettu. Betonin yhdistäminen puupintoihin on rohkea ja raikas ratkaisu.

Yläpohjan eristeenä käytetään ekologista ja turvallista puukuitueristettä. Se tullaan puhaltamaan kuluvalla viikolla.


5.4.2016 Riihi-talo valmistuu vauhdilla

Riihen rakennustyöt ovat jatkuneet ripeästi. Tällä hetkellä vinokatto ja vesikattolauta on jo ehditty asentaa, ja yläkerran lattiat levyttää. HTWS-liukuovi ja isot HTWS-ikkunat on samaten saatu asennettua. Tätä vauhtia talo tulee olemaan samassa valmiusasteessa kuin ennen paloa vappuna, jolloin messuihin on vielä kaksi kuukautta aikaa. Aito peräänantamaton pohjalaisuus saa ihmeitä aikaan!

5 6 7 8


24.3.2016 Riihi-talon työmaalla vipinää

Vain kaksi kuukautta tuhoisan tulipalon jälkeen Riihen jälleenrakennustyöt ovat edenneet vauhdilla. Uusi hirsikehikko päästiin asentamaan vanhan tilalle joutuisasti purkutöiden päätyttyä, ja seuraavaksi on vuorossa kiinteiden HTWS-ikkunoiden ja vinon osan kattotuolien asennus.

Messutalon rakentaminen on aina suuri urakka ja kilpajuoksu aikaa vastaan. Nostamme hattua upealle rakentajaperheellemme, joka tekee tämän kahdesti!

1 2 3 4


 

23.2.2016 Messukohteiden kuulumisia

Riihi-talon tuhoisa palo tammikuun lopulla toi messuvuoden alkuun odottamatonta dramatiikkaa. Mahtava rakentajaperheemme on kuitenkin päättänyt rakennuttaa talon uudelleen messuihin mennessä, ja purkutyöt on jo aloitettu. Uudet hirret taloon toimitetaan maaliskuun aikana, jolloin rakentaminen pääsee toden teolla vauhtiin.

Lumimustikka-talon työmaalla on edistytty ilman yllätyksiä, ja ulkoa päin talo näyttää jo varsin valmiilta. Sisätöissäkin ollaan jo pitkällä.

lumimustikka1 lumimustikka2 lumimustikka3

Kodit ovat tyyliltään hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää ennen kaikkea yksilöllinen, perheen toiveita ja tarpeita vastaava design. Maltamme tuskin odottaa kesää ja kohteiden valmistumista.

29.1. Tuhoisa tulipalo Seinäjoen asuntomessukohteessa

Honkatalojen toinen asuntomessukohde Riihi on kärsinyt mittavia vaurioita tulipalossa. Palo havaittiin puoli seitsemän aikaan aamulla perjantaina 29. tammikuuta. Henkilövahingoilta vältyttiin. Viranomaiset selvittävät palon syttymissyytä.

Honkatalot toivottaa rakentajaperheelle voimia vaikeina aikoina.

Asiasta tiedotetaan lisää lähipäivinä.

Päivitys 29.1.2016 klo 14:05

Tilanteesta on keskusteltu sekä rakentajaperheen että messuorganisaation kanssa. Kaikilla tahoilla on tahto ja valmius rakentaa palanut kohde uudelleen kesän asuntomessuihin mennessä. Riihi nousee pohjalaisella sisulla.

8.1.2016 Riihi Deko-lehden nimikkokohteeksi

Riihi-talon (kohde 20) kolmihenkinen rakentajaperhe on aloittanut bloggaajana Deko-lehdessä. Seuraa Riihen matkaa rakennustyömaasta perheen kodiksi ja asuntomessujen 2016 huippukohteeksi Dekon sivuilla. Ensimmäisessä kirjoituksessa tutustutaan talon taustoihin ja valotetaan perheen toiveita ja yhteistyötä arkkitehti Seppo Mäntylän kanssa.

Riihen nimikkoblogi Deko-lehden sivuilla: Unelmissa hirsitalo

6.11.2015 Pääosassa puu – Honkatalojen messukohteet ennakkoesittelyssä

Honkatalot on Seinäjoella näytteilleasettajana kahdessa upeassa, yksilöllisesti suunnitellussa kohteessa. Yksi messujen pääteemoista on pohjalainen puusepäntaito, joka sopii erinomaisesti myös Honkataloille. Tehtaamme sijaitsee Töysässä Etelä-Pohjanmaalla, ja moderni puusepäntaito on taloissa esillä erityisesti puurakenteiden liitosten pikkutarkoissa työstöissä ja tinkimättömässä laadussa, jolla jokainen yksityiskohta on toteutettu.

Riihi (kohde 20) on arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema moderni hirsitalo, joka on toteutettu massiivihirrellä. Se on avara koti kahdessa kerroksessa: saunatilat on sijoitettu alakerran rauhaan, ja yhteiset tilat sekä makuuhuoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa. Laajat ikkunapinnat yhdistyvät suojaaviin katoksiin, säilyttäen yksityisyyden. Suuret parvekkeet ja hulppean kokoinen terassi täydentävät kokonaisuuden.

riihi1 riihi2

Lumimustikka (kohde 41) puolestaan on nelihenkisen perheen koti, jonka sisustus tulee olemaan raikas ja vaalea ja ulkopuoli tumma kuin mustikka. Lumimustikka on toteutettu Honkatalojen ekopuutalorakenteella. Siinä on hirsitalon tapaan hengittävä seinärakenne, jossa ei ole käytetty lainkaan muoveja. Lasipääty tuo tonttia ympäröivän metsäluonnon osaksi sisustusta. Sauna sijaitsee omassa rakennuksessaan saman lappeen alla päärakennuksen kanssa.

lm1

Lumimustikka-talossa on esillä Polarkiven luonnonkiviverhoilua. Puu ja kivi ovat pohjalaisessa maisemassa kuin kotonaan.

Yhteistyökumppanit

polarkivi

Riihen nimikkoblogi Deko-lehden sivuilla: Unelmissa hirsitalo

 

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018