FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Evo
Hirsitalo Evo, Suomi
Evo
Hirsitalo Evo, Suomi
Plustalo 254
Plustalo 254, Suomi
Plustalo 254
Plustalo 254, Suomi
Evo
Hirsitalo, Sveitsi
Evo
Hirsitalo, Sveitsi
Polar 132
Polar 132, Suomi
Polar 132
Polar 132, Suomi
Polar 132
Hirsitalo Villa Olo, Suomi
Polar 132
Hirsitalo Villa Olo, Suomi

 

Moderni hirsitalo – vaihtoehto kivitalolle

Massiivinen hengittävä seinärakenne – laadukas sisäilma

Massiivinen seinärakenne on paras vaihtoehto, kun sisäilman laadusta tahdotaan varmistua.

Hirsitaloja ja kivitaloja on perinteisesti pidetty parhaina vaihtoehtoina, kun halutaan varmistua sisäilman laadukkuudesta. Massiivinen seinärakenne onkin yhteistä molemmille. Siinä seinään ei pääse muodostumaan kylmäsiltoja, joihin kosteus tiivistyy, ja homevaurioiden riski on moninkertaisesti pienempi verrattuna seinärakenteisiin, jotka on toteutettu muovilla ja eristeellä.

Kivitalon tavoin hirsitalo myös säätelee lämpötilaa. Hirsitalo on kesällä viileä ja talvisaikaan lämmin. Lisäksi massiivisen hirsitalon seinärakenne on hengittävä: se luovuttaa ja varastoi kosteutta, jolloin ilmankosteus pysyy ympäri vuoden optimaalisella tasolla. Suomen Allergia- ja Astmaliitto suosituksen mukaan sopiva ilmankosteus on 25–45% .

Riittävän suurella hirsivahvuudella hirsitalo täyttää omakotitalojen energiavaatimukset. Oikein rakennettu hirsitalo on tiivis ja energiatehokas.

 

Rajattomat arkkitehtoniset mahdollisuudet

Modernin tuotantoteknologiamme ansiota vain mielikuvitus on rajana arkkitehtuurille. Puu on mahdollisuus, ei rajoite.
Modernin tuotantoteknologiamme ansiota vain mielikuvitus on rajana arkkitehtuurille. Puu on mahdollisuus, ei rajoite.

Yksilöllisyys on meille suunnittelutyön lähtökohta. Olemme valmiita aloittamaan suunnittelutyön puhtaalta pöydältä yhdessä asiakkaan kanssa, ja toteutamme taloja myös suoraan ulkopuolisten arkkitehtien kuvista. Rakennesuunnittelun huippuammattilaisemme sekä käyttämämme viimeisin puuntyöstötekniikka takaavat, että hirsi taipuu materiaalina myös kaikkein haastavimpiin arkkitehtonisiin ratkaisuihin. Kehittämämme nurkkaratkaisu, alkuperäinen city-nurkka sekä omat alkuperäiset hirren profiilimme antavat hirsitalolle modernin ulkomuodon. City-nurkka korvaa perinteisen pitkän nurkan, ja lisäksi hirret kulkevat samassa tasossa.

Kantaviin rakenteisiin integroidut ikkunat mahdollistavat myös suurten lasipintojen yhdistämisen puuhun yhdeksi saumattoman tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Moderni hirsitalo on valoisa ja avara.

Valmiiksi työstetyt puuosat ja nopea pystytys

Tehdasvalmisteinen hirsitalo on nopea pystyttää. Hirret ja muut puuosat tulevat tehtaalta määrämittaisiksi työstettyinä, mikä tekee pystyttämisestä sujuvaa ja säästää työaikaa. Kauttamme saat tehtaan sateelta suojaan -pystytyksen, ja laajan yhteistyökumppaniverkostomme kautta toimitukset onnistuvat jopa avaimet käteen -laajuudessa. Talopaketti Honkataloilta on joustava ratkaisu yksilöllisiin tarpeisiin.

Nykyaikainen hirsitalo on helppo huoltaa

Toisin kuin kivitalo, hirsitalo on tehty luonnon materiaalista, joka elää ja hengittää. Nykytekniikalla valmistetuissa lamellihirsissä painuminen on kuitenkin minimaalista – vain n. 1 cm per yksi metri seinällä ensimmäisen kahden vuoden aikana. Myös halkeilu on lamellihirsissä vähäistä, ja hirsien raaka-aineena käyttämämme kuusen puu säilyttää vaalean värinsä vuodesta toiseen – toisin kuin alalla yleisesti käytetty mänty, joka saa ajan kuluessa punertavan värin. Valikoimaamme kuuluu myös oma patentoitu painumaton hirsirakenne, jolla toteutettu hirsitalo ei painu laisinkaan.

Vaihtoehtomme hirsitalolle on ekopuutalo, jonka seinärakenne hengittää hirsitalon tapaan mutta jossa painumista ei tapahdu.

Hirsitalo on kestävä ja ekologinen

Hirsitalo on 100% luonnontuote. Se kestää sukupolvelta toiselle.

Toisin kuin teollisesti valmistetut kivitaloelementit, hirsitalo on 100% aito luonnontuote. Puu on rakennusmateriaaleista ylivoimaisesti ekologisin: se on uusiutuva luonnonvara, ja hirsitalon valmistuksessa sivutuotteena syntyvä puujae pystytään hyödyntämään lämmöntuotannossa. Hirsitalolla on jopa vuosisatoja pitkä elinkaari, jonka aikana se toimii hiilinieluna ja sitoo itseensä hiilidioksidia. Hirsitalo on ympäristöä kunnioittava valinta, joka tekee hyvää myös ihmiselle.

 

Puupinnat tekevät hyvää

Hirsitalossa myös tunnelma on vertaansa vailla. Puupinnoilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin: ne ovat miellyttävän lämpimiä koskettaa ja rauhoittavat mieltä lievittäen stressioireita. Honkatalojen talopakettiin on mahdollista yhdistää myös Polarkiven verhoilukiveä niin sisä- kuin ulkopintoihin, jolloin saadaan aikaiseksi arvokas ja tyylikäs kokonaisuus.

 

Tutustu mallistoomme ja ota yhteyttä lähimpään Honkatalot-edustaajasi!

 

Lisää aiheesta:

esite_banneri

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018