FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Evo
Hirsitalo Evo, Suomi
Evo
Hirsitalo Evo, Suomi
Plustalo 254
Plustalo 254, Suomi
Plustalo 254
Plustalo 254, Suomi
Evo
Hirsitalo, Sveitsi
Evo
Hirsitalo, Sveitsi
Polar 132
Polar 132, Suomi
Polar 132
Polar 132, Suomi
Polar 132
Hirsitalo Villa Olo, Suomi
Polar 132
Hirsitalo Villa Olo, Suomi

GreenHouse Collection

Arkkitehtuuri on kiehtova sekoitus taidetta ja tekniikkaa. Se on luovaa, monimutkaista ja haastavaa – ja meille on intohimo tehdä se oikein. Meille on tärkeää luonnon ja arkkitehtuurin välinen vuorovaikutus ja se, kuinka se vaikuttaa elämänlaatuumme.

Vuosien tutkimisen, matkustamisen ja kokeilujen kautta on syntynyt visiomme terveellisestä asumisesta harmoniassa luonnon kanssa. Taloista, joissa voi asua terveenä, hengittää helposti ja kokea luonnon läsnäolon. Yhteistyössä Polar Life Hausin kanssa olemme saattaneet yhteen modernin arkkitehtuurin ja modernit toteutustavat. Tämä suomalainen perheyritys on ollut puunkäsittelyn kehityksen kärjessä jo yli sadan vuoden ajan.

GreenHouse-mallistomme ei ole vain joukko taloja, vaan siinä tiivistyy vakaa käsityksemme siitä, että luonnon lähellä asuminen tekee meistä onnellisempia ja terveempiä.

Olemme valinneet järjestelmällisesti luonnollisia, kestäviä ja uudistuvia materiaaleja, joista ei haihdu ilmaan haitallisia kemikaaleja. Ne puhdistavat ilmaa, eivät saastuta sitä, ja ikääntyvät tyylikkäästi ilman teollista pintakäsittelyä. Teräksen, betonin ja muovien käyttö on minimoitu. Täällä Suomessa suosikkimateriaalimme on korkealaatuinen, optimaalisella vauhdilla kasvanut suomalainen kuusi ja lehtikuusi. Käytämme niitä hirsiseinien lisäksi lattioissa, katoissa, ikkunanpuitteissa sekä sisäpintojen viimeistelyssä.

Suomessa talojen lämmitykseen talvella tarvitaan runsaasti energiaa. Tähän olemme valinneet vaihtoehtoja, jotka eivät ole haitaksi sisäilman laadulle. Kaikki GreenHouses-talot on varustettu katoilla, joihin voidaan asentaa aurinkopaneelit. Kaikissa on varaavat takat, jotka ovat yhdistettävissä lattialämmitykseen. Maalämpö ja tehokkaat lämmönkeruujärjestelmät tekevät elämästä miellyttävää ilman, että on tarpeen turvautua fossiilisiin polttoaineisiin.

Uskomme, että yhdistämällä modernin rakentamisen kestäviin ja terveellisiin materiaaleihin sekä tehokkaaseen energiankäyttöön on mahdollista luoda koteja, jotka tekevät elämästä aidosti parempaa.

GreenHouse Collection tarjoaa vaihtoehtoisia ratkaisuja, mutta suunnittelemme mielellämme myös yksilöllisia kohteita. Jokainen talo sovitetaan tarkasti tontilleen, jotta se sulautuu saumatta ympäristöönsä.

Arkkitehti Helga Traksel

Helga Trakselin (M.Arch/SAFA) tie arkkitehdiksi oli täynnä sivupolkuja. Jo kymmenvuotiaana hän ilmoitti haluavansa ryhtyä arkkitehdiksi, mutta elämään mahtui paljon muutakin kuin opiskelu ja arkkitehtuuri.

Opiskellessaan rakennusinsinööriksi vuosina 1992-1999 Helga matkusti ympäri maailman kaukaisimpia kolkkia ja työskenteli useissa arkkitehtitoimistoissa Hollannissa ja Australiassa. Maisterintutkintonsa hän suoritti arvostetussa Academy of Artsissa Amsterdarmissa, missä hän työskenteli myös projektiarkkitehtina Paul de Ruiterille, joka tunnetaan yhteä maailman johtavista kestävän arkkitehtuurin suunnittelijoista.

Ekologinen kestävyys ja rakkaus luontoon ovat aina innoittaneet Helgaa etsimään entistä parempia tapoja yhdistää luonto ja arkkitehtuuri ilman kompromisseja.

Vuonna 2007 Helga perusti oman HELGATRAKSELarchitect-arkkitehtitoimiston Amsterdamiin, erikoisalueenaan kestävä arkkitehtuuri ja sisustusarkkitehtuuri. Seikkailut kuitenkin houkuttelivat edelleen, ja vuonna 2011 hän lähti purjehdukselle maailman ympäri.

Halusin kokeilla, millaista on elää omavaraisesti, tutustua eksoottisiin paikkoihin ja siihen, miten ihmiset niissä elävät ja kukoistavat yhteydessä luontoon. Maailmassa on niin paljon mahdollisuuksia oppia. Elin kolme vuotta keräämällä sadevettä ja kalastamalla. Jahtimme sai tarvitsemansa sähkön aurinko- ja tuulienergiasta, ja rajoitimme energiankulutuksemme äärimmäiseen minimiin. Se on mahdollista!” Helga kertoo.

Kolmen vuoden purjehtimisen jälkeen oli aika asettua aloilleen maaseudulle Suomeen. Puhdas luonto ja ankarat sääolosuhteet ovat Helgalle päivittäinen inspiraation lähde.

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2017