FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Evo
Hirsitalo Evo, Suomi
Evo
Hirsitalo Evo, Suomi
Plustalo 254
Plustalo 254, Suomi
Plustalo 254
Plustalo 254, Suomi
Evo
Hirsitalo, Sveitsi
Evo
Hirsitalo, Sveitsi
Polar 132
Polar 132, Suomi
Polar 132
Polar 132, Suomi
Polar 132
Hirsitalo Villa Olo, Suomi
Polar 132
Hirsitalo Villa Olo, Suomi

Hirsitalo

Honkatalot-hirsitalot tehdään synnynnäisellä ammattitaidolla

1Hirsitalo on aito luonnontuote, joka tekee hyvää niin asukkailleen kuin ympäristölleen. Honkatalojen jo yli sadan vuoden ajan suvussa säilynyt tietotaito puunjalostuksesta ja hirren käsittelystä takaavat hirsitalojemme ensiluokkaisen laadun. Luonnon raaka-aineena hirsi on elävä materiaali, minkä vuoksi on tärkeä osata ottaa huomioon kaikki hirrelle ominaiset käyttäytymistavat. Moderni Honkatalot-hirsitalo on aina turvallinen valinta. Se on vain parhaimmista raaka-aineista tehty koti, jonka arvo säilyy yli vuosikymmenien.

Hirsitalo, jossa design ja luonto yhdistyvät

Hirsitaloissamme vankka tietotaito puun käsittelystä yhdistyy näkemykselliseen design-ajatteluun. Talojemme suunnittelu lähtee asiakkaan yksilöllisistä toiveista ja tarpeista sekä tontin suomista mahdollisuuksista – arjessa toimiva ja korkeatasoinen arkkitehtuuri sekä tyylikkäät ja viimeistellyt yksityiskohdat ovat meille kunnia-asia. Huolellinen suunnittelu yhdessä alan uusimman tuotantoteknologian kanssa tuovat myös hirsitalosta haaveilevan ulottuville modernin arkkitehtuurin tunnuspiirteet: avaruutta tuovat tilaratkaisut sekä laajat lasipinnat, joiden kautta ympäröivä luonto vuodenaikoineen tulee osaksi sisustusta.

Moderni ja entistä tiiviimpi City Plus -nurkkaratkaisu

city_plusOlemme valmistaneet ns. nurkattomia hirsitaloja city-nurkalla jo vuodesta 2000. City-nurkkaa käytämme lähes kaikissa arkkitehtuuriltaan moderneissa taloissa.

Vuosien tuotekehitystyön tuloksena city-nurkkamme on nyt entistä parempi, sillä sen sisänurkkaan on kehitelty ns. lisähuullos. Tämä ratkaisu takaa, että hirren kuivumisesta johtuvat raot eivät näy nurkassa eikä listoja tarvitse käyttää. Tämä tekninen parannus viimeistelee laadukkaan ja huolitellun modernin hirsitalon ulkonäön! Kysy lisää ainutlaatuisesta City Plus -nurkkaratkaisusta lähimmältä edustajaltasi.

Myrkytön ja turvallinen liima

Allergian oireet ovat usein peräisin vieraiden aineiden yliärsytyksestä. Formaldehydi on todettu olevat yksi tällainen ärsyttävä ja allergioita laukaiseva aineosa. Olemme iloisia, että voimme käyttää lamellihirsiemme liimaamisessa innovatiivista Purbond-liimaa, joka ei sisällä lainkaan formaldehydejä.

Maailman isoin lamellihirsi!

Talotehtaallamme käytössä oleva moderni puu- ja hirrentyöstötekniikka mahdollistaa erittäin isojen hirsien valmistamisen. Tuotevalikoimamme onkin laajentunut erittäin massiivisilla ja paksuilla lamellihirsillä – massiivisin mahdollinen hirsi on kooltaan jopa 600 mm paksu. Paksuilla hirsillä saavutetaan taloon jyhkeä ulkomuoto sekä paras mahdollinen massiivisen hirsiseinärakenteen lämpöarvo. Tämän kokoluokan hirrellä saavutetaan taloon tai huvilaan taatusti jyhkeä ja juhlava tunnelma. Myös hirren lämpöarvo on parempi markkinoilla normaalisti käytettäviin noin 200 mm leveisiin hirsiin verrattuna.

600 mm hirsi
600 mm hirsi

 

Hirsitalossa oleellista on puun raaka-aine

Hirsitaloissamme käytetään vain puun parhaimpia laatuluokkia, sillä tärkein tekijä lopullisen tuotteen laadulle on käytetty puun laatuluokka. Suurin osa hirsitaloistamme valmistetaan vaaleasta kuusen puusta, josta käytämme vain parhaita laatuluokkia A ja B. Toisin kuin alalla yleensä, emme käytä lainkaan alempia laatuluokkia.

Puun laatuluokka näkyy valmiissa tuotteessa mm. oksien määränä ja tummuutena. Huonoimmissa laatuluokissa oksia on paljon, ne ovat todella tummia ja pyrkivät irtoamaan puun pinnasta.

Vain parhaiden laatuluokkien käyttäminen tarkoittaa tasalaatuista puutavaraaja talon laadukasta ilmettä myös vuosien jälkeen.

puu_laatuluokat

 

Erikoisuutenamme vaalea kuusen raaka-aine

Perinteisesti alalla käytetty hirsitalon raaka-aine on mänty, mutta suurin osa hirsitaloistamme toteutetaan kuusen puusta. Kuusi on puuainekseltaan vaalea ja sen oksankohdat ovat pieniä. Kuusi ei myöskään tummu ajan kuluessa niin paljoa kuin puuainekseltaan punertavampi männyn puu.

Kuusella on myös erinomainen kosteuskestävyys eli kuusen puun solukko on kauttaaltaan samanlaista kuin männyn sydänpuuaineksen solukko. Kuusi on siksi paras mahdollinen talojen ulkovuorauksen materiaali.

Kuusen käyttö on alalla harvinaista, mutta meille se on arkipäivää. Olemme valmistaneet kuusihirttä aikaisemmin 100-prosenttisesti viennin hirsitaloihin, mutta tänä päivänä se on yhä halutumpi materiaali myös Suomessa.

Softline-profiili viimeistelee laadun

tippanokkaHirsissämme on käytössä ainutlaatuinen softline-profiili, joka tarkoittaa tippanokkaa hirren profiilissa. Tämän muotoilun ansiosta puun luonnollisesta kuivumisesta johtuvat raot eivät tule näkyviin. Hirsiseinä säilyy näin siistin ja laadukkaan näköisenä myös vuosien jälkeen. Softlinen profiilin tippanokalla saavutetaan myös etuja hirren ulkopinnassa.Tippanokka estää sadeveden pääsyn hirsien väliin eristetilaan ja pitää hirsiseinän taatusti tiiviinä ja turvallisena rakenteena.

 

Uusi Sharpline-profiili!

Tehtaallamme on kehitetty uusi hirsiprofiili, Sharpline. Profiili sopii erinomaisesti selkeälinjaisiin ja moderneihin taloihin, joissa linjojen dynaamisuus toimii täydellisimmillään. Sharpline-profiili on saatavilla kaikkiin lamellihirsiimme.

sharpline1

 

Lisää aiheesta:

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2017