FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Puunjalostusta neljännessä polvessa jo vuodesta 1907

1907

Sahateollisuuden juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. 1907 perustettiin ensimmäinen sahalaitos sekä rakennettiin ensimmäinen perheelle kuuluva hirsitalo, jossa asutaan edelleen.

1965

Perheyrityksessä aloitettiin hirsitalojen tuotanto sekä kotimaahan että vientimarkkinoille. Keski-Euroopan vientimarkkinat olivat tärkeässä roolissa. Taloja toimitettiin erityisesti Saksaan, Ranskaan ja Itävaltaan

1990

Honkatalojen hallinnassa on koko tuotantoketju - tukeista valmiiksi taloiksi. Oma saha sijaitsee Lehtimäellä, ja moderni talotehdas Töysässä. Talotehtaalla oli käytössä alan uusin teknologia hirren kuivauksesta tuotteen viimeistelytekniikkaan saakka.

1992

Hirsitalojen tuotannossa keskityttiin 100%:sti Saksan markkinoille. Vaikutteet vahvasta Saksan vientitoiminnasta näkyvät edelleen tuotteidemme korkeassa laatutasossa.

1992-1998

Uusien hirsityyppien tuotekehittely oli vahvaa: vaaka-lamellihirsi, t-nurkkasalvos, liimattu pyöröhirsi, d-hirsi sekä kuusen käyttö hirsitalojen raaka-aineena. Tavoitteemme on olla tuotekehityksen kärjessä, minkä vuoksi kehittelemme jatkuvasti uusia tuotteita sekä parannuksia olemassa oleviin.

1998

Hirsitalojen tuotannossa otettiin käyttöön Hundegger –erikoistyöstökone. Hundeggerilla tehdään millimetrin tarkat työstöt, kuten vinot nurkat, kattorakenteet sekä kaikki erikoistyöstöt.

2000

Talotuotantoa suunnattiin enemmän myös kotimaan markkinoille, minne kehiteltiin myös erityisesti kaupunkihirsitaloihin soveltuva nurkaton hirsinurkka, city-nurkka.

2001

Toimintaa laajennettiin ja tuotevalikoimaan lisättiin myös pre-cut –tekniikalla valmistettavat perinteiset puutalot.

2002

Tavallinen hirren profiili jättää hirsien väliin jäävät raot näkyville. Lääkkeeksi tälle kehiteltiin softline-profiili, joka estää rakojen näkymisen ja viimeistelee laadukkaan lopputuloksen.

2003

Honkatalojen puutalosta haluttiin tehdä ekologisempi tuote, jolloin seinärakenteessa alettiin käyttää muovin ja mineraalivillan sijasta paperia sekä ekovillaa.

2004

Honkatalojen perheyrityksessä tapahtui sukupolvenvaihdos, jossa yrityksen johtoon tulivat veljekset Harri ja Mikko Vainionpää. Harri Vainionpää toimii yrityksessä toimitusjohtajana. Mikko Vainionpää on vastuussa myynnistä ja tuotekehityksestä.

2004-2008

Modernien ekotalojen suosio kasvaa. Arkkitehtuuriltaan modernien ekopuutalojen tuotantovauhti lisääntyi. Yhä useammassa ekopuutalossa toteutui pelkistetty ja vähäeleinen ulkomuoto.

2005

Modernien puupalkkitalojen tuotanto aloitettiin. Vanha ja arvostettu saksalainen talojen rakennustapa tuotiin Suomen markkinoille. Puupalkkirakennustapa mahdollistaa painumattoman hirsitalon ja suurten lasielementtien käytön. Vientimarkkinat olivat edelleen Honkataloille tärkeitä eli puolet Honkatalojen tuotannosta meni vientiin. Tärkeimpinä vientimaina olivat Saksa, Venäjä, Ranska, Japani ja Yhdysvallat. Honkatalojen vientituotteet olivat pääasiassa hirsitaloja ja erittäin yksilöllisiä projekteja.

2006

Honkatalojen kotimaan talotuotannossa hirsitalon rinnalle nousi vahvasti ekopuutalo. Kaikissa tuoteryhmissä pelkistetty arkkitehtuuri ja suurien lasipintojen käyttö yleistyivät. Tästä hyvänä esimerkkinä oli alkuvuodesta 2006 julkistettu upea Plushuvilat-mallisto, joka suunniteltiin yhdessä Plusarkkitehtien kanssa.

2007

Vuosi 2007 oli Honkatalojen juhlavuosi. Tänä vuonna tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun perustettiin ensimmäinen suvulle kuulunut sahalaitos. Perinteet, tietotaito ja syvällinen alan tuntemus ovat kulkeutuneet sukupolvelta toiselle ja tällä hetkellä toimintaa harjoittaa jo neljäs sukupolvi.

2008

Tehtaallamme on käytössä Suomen taloteollisuuden nykyaikaisinta tuotantoteknologiaa edustava konekanta. Vuoden 2008 merkittävin investointimme oli uusi Hundegger K2i -erikoistyöstökone, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Tämän koneen ansiosta tuotteidemme laatutaso ja valmiusaste ovat omaa luokkaansa. Talon hankinta on aina iso investointi, joten kannattaa selvittää tarkoin, mitä on ostamassa. Toivotammekin Sinut tervetulleeksi tutustumaan tehtaaseemme.

2009

Vuosi 2009 oli Honkataloilla projektirakentamisen vuosi. Vuoden aikana käynnistyi useita merkittäviä projektikohteita Suomessa ja maailmalla. Yksi niistä oli Kultaranta Resort Naantalissa. Kultaranta Marina vapaa-ajan asunnot muodostuvat Honkatalojen Plushuviloista, joita alueelle nousee 15 kpl. Myös projektikohteissa asiakas saa kauttamme kokonaisvaltaista palvelua, aluesuunnittelusta avaimet käteen-rakentamiseen saakka.

2010

Vuonna 2010 yhä useampi Honkatalojen talo oli arkkitehtuuriltaan moderni ja selkeälinjainen. Lasipintojen osuus kasvoi ja perinteinen hirsitaloarkkitehtuuri pienine ikkunoineen ja perinteisine muotoineen sai rinnalleen uuden ajan taloja, joissa luonto halutaan sisälle ja osaksi sisustusta. Puun arvostus on kasvussa ja luonnollista, käsittelemätöntä puuta halutaan pintamateriaaleiksi entistä enemmän.

2011

Hirsissämme on käytössä ainutlaatuinen softline-profiili, joka tarkoittaa tippanokkaa hirren profiilissa. Tuotevalikoimastamme löytyvät maailman suurimmat lamellihirret, 400 x 270 mm, ja jopa 600 mm leveä on tuotannollisesti mahdollinen. Tehtaallamme on kehitetty uusi hirsiprofiili, sharpline. Profiili sopii erinomaisesti selkeälinjaisiin ja moderneihin taloihin, joissa linjojen dynaamisuus toimii täydellisimmillään.

2012

Honkatalot tekee jatkuvaa tuotekehitystä, niin tuotteiden suunnittelun kuin tuottamisenkin osalta. Vuonna 2012 Honkatalojen tehtaalle hankittiin uusi Hundegger K2i-työstölinja, joka on tällä hetkellä maailman modernein ja ainoa laatuaan Suomessa. Tällä työstölinjalla pystytään tekemään entistä tarkempia, laadukkaampia ja vaativampia puutyöstöjä. Tavoitteenamme on täydellinen laatu sekä 100% tyytyväinen asiakas.

2013 - Kasvun vuosi

Vuosi 2013 oli Honkataloille liikevaihdon kasvun vuosi. Liikevaihto kasvoi 12% edelliseen vuoteen verrattuna. Normaalisti liikevaihdostamme menee yli puolet vientiin, mutta vuonna 2013 toimitimme Suomeen enemmän taloja kuin muualle maailmaan. Vuosien mittaan olemme toimittaneet jo lähes kymmenen tuhatta rakennusta. Asiakkaidemme unelmat ovat innoittaneet meitä ylittämään tavallisen rakentamisen rajat. Jokainen talomme on yksilö.

2014

Vuosi 2014 oli Honkataloille projektirakentamisen vuosi. Toimitimme Espanjan Sierra Nevadaan hirsirakenteisen vuoristohotellin ja Suomeen Virroille päiväkodin. Uskomme, että tulevina vuosina puun kysyntä erilaisissa projekteissa ja julkisrakentamisessa tulee vain kasvamaan, ja tahdomme olla tämän kehityksen kärjessä. Puussa on mahdollisuuksia.

2015

Vuonna 2015 yhtenäistimme brändiämme vientimaissa, ja nyt meidät tunnetaan kaikkialla Suomen ulkopuolella vientibrändillämme Polar Life Haus. Vienti on meille tärkeässä roolissa, kärjessä Venäjä, Saksa ja Ranska. Tuotteidemme korkea laatu on sama maasta ja brändistä riippumatta. 

2016

Honkataloilla projektirakentaminen on vahvassa roolissa edelleen. Olemme toimittaneet erilaisia hotelleja ja lomakyliä sekä Suomeen että maailmalle. Esimerkkeinä kohteista hirsitalohotelli El Lodge Espanjan Sierra Nevadassa sekä huoneistohotelli Naava Chalet Ähtärissä. 

2017

Olimme vahvasti mukana Mikkelin asuntomessuilla kahdella kohteella. Molemmat kohteet sijoittuivat hyvin yleisöäänestyksessä: hirsitalo Wave oli yleisön ehdoton suosikki sijoittumalla 1.sijalle, ja hirsitalo Villa Saimaanhelmi sijoittui toiseksi. 

 

Sukupolvilta sukupolville

Puun käsittely on meillä verissä. Olemme perheyritys, jossa tietotaito puunjalostuksesta on kulkeutunut sukupolvelta toiselle jo yli sadan vuoden ajan, neljännessa polvessa.

Pitkä kokemuksemme alalta, jatkuva tuotekehitys ja tiukka laadunvalvonta varmistavat sekä talojemme että koko toimintamme laadun. Tällä hetkellä työllistämme noin 70 alan ammattilaista, jotka huoletivat taloprojektinne onnistumisesta sen eri vaiheissa. Lisäksi meillä on kattava myyntiedustajien verkosto kotimaassa ja maailmalla.  

Tärkeintä meille on toteuttaa asiakkaidemme toiveet asumisesta joustavasti ja luotettavasti. Tavoitteenamme on aina 100% tyytyväinen asiakas.

Laadukas koti mittatilaustyönä

Valmistamme jokaisen kodin yksilöllisesti Honkatalojen tehtaalla Töysässä. Tuotevalikoimaamme kuuluvat modernit hirsitalot, puurunkoiset muovittomat ekopuutalot sekä puupalkkitalot. Toteutamme myös laadukkaat huvilat kesäkäyttöön ja ympäri vuoden asuttaviksi. Laajasta mallistosta löytyy ideoita eri tyylisiin koteihin, ja suunnittelupalvelumme palvelee asiakkaitamme projektin alusta lähtien.  

Raaka-aineena käytämme suomalaista, maailman parhaalla havumetsävyöhykkeellä kasvanutta puuta. Tuotantoon hyväksymme vain puun parhaat A- ja B-laatuluokat, jolloin alalla yleisesti käytetyt laatuluokat karsitaan kokonaan pois. Honkatalot-koti on tehty vain valikoiduista raaka-aineista, aikaa ja vaivaa säästelemättä.

Viimeisteltyjä yksityiskohtia huipputeknologialla

Tehtaallamme on käytössä maailman modernein puuntyöstöteknologia, mikä tarkoittaa millimetrin tarkkoja työstöjä ja lähes rajattomia arkkitehtonisia ratkaisuja. Talojemme valmistuksessa käytetään keskivertoa moninkertaisesti enemmän CNC-työstötunteja, joten Honkatalot-koti on jo tehtaalta lähtiessään erittäin pitkälle työstetty ja viimeistelty. Näin säästyy monia normaalisti työmaalla tehtäviä työvaiheita. Kaikki liitokset ovat design-yksityiskohtia, joissa laatu näkyy.

Vankka kokemus yksilöllisestä rakentamisesta

Honkatalot tunnetaan hyvin myös maailmalla. Kotimaan ohella tärkeimpiä markkina-alueitamme ovat Keski-Eurooppa ja Venäjä. Vienti on aina ollut tärkeä osa toimintaamme ja tällä hetkellä viennin osuus koko tuotannosta on noin 50 %. Pitkä vientikokemuksemme takaa asiantuntemuksen myös erittäin yksilöllisissä talokohteissa. Meitä on alusta alkaen innoittanut perinteinen keskieurooppalainen Zimmermeister-puusepänkulttuuri, jossa kunnia ja työn laatu ovat avainasemassa.

 

esite_banneri

Lisää aiheesta:

 

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018