FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Laatua huipputeknologialla

Panostamme laatuun tuotannon jokaisella osa-alueella – aina puun raaka-aineen laadusta ja kuivauksesta paneeleiden höyläykseen saakka. Tuoreimmat investointimme ovat uusi Hundegger K2i-erikoispuuntyöstökone, joka on ainut laatuaan Suomessa, sekä uudistunut lamellihirren valmistuslinja. Käytössämme on maailman edistyksellisin puuntyöstöteknologia.

Eniten CNC-työstöjä

Taloissamme on moninkertainen määrä CNC-työstötunteja normaaliin verrattuna. Se tarkoittaa, että puuliitokset ja detaljit on työstetty valmiiksi tehtaalla, jolloin talo on nopeampi asentaa ja lopputulos on siisti. Taloihin ei jää näkyville ikävän näköisiä metallikiinnikkeitä, vaan viimeistellyt puuliitokset luovat taloon lopullisen laadun tunteen.

Viimeisin lamellihirren valmistustapa ja turvallinen liima

Valmistamme lamellihirret ja liimapalkit ainutlaatuisella Rotoles-tekniikalla, jolloin lamellin höyläysvaiheessa puun syyt ensin aukaistaan. Näin liima pääsee tunkeutumaan syvälle puun syihin ja lamellihirsien sekä liimapalkkien liimasaumoista tulee tiiviitä. Lopputulos on erittäin laadukas lamellihirsi, jonka liimasaumat eivät aukeile.

Käytämme sveitsiläistä Purbond-liimaa, joka on formaldehydivapaa ja äärimmäisen kestävä polyuretaaniliima lamellihirsien ja liimapalkkien valmistukseen. Se on turvallinen, ei muodosta huoneilmaan mitään haitallisia kaasuja ja tunkeutuu syvälle puun syihin muodostaen pitävän ja tiiviin liitoksen.

Hallitsemme koko tuotantoketjun mikä tarkoittaa, että tuotamme tehtaallamme kaikki taloihin tarvittavat puumateriaalit. Tällöin mahdollistuu jatkuva laadun valvonta sekä tuotekehitys. Haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta.

Kehitämme tuotantoamme jatkuvasti. Viimeisimmät investointimme tuotekehitykseenmme ja asiakkaalle laadun varmistamiseksi ovat MARINUS POWERMAX -päätyponttikone ja HUNDEGGER-ohjattu ketjusaha . Päätyponttikone mahdollistaa erittäin siistit jatkokset paneeleihin. Ohjattu ketjusaha parantaa puutyöstöjä esim. aukkosahauksissa.

Hundegger-erikoistyöstökone

Suomen ensimmäinen Hundegger-erikoistyöstökone hankittiin tehtaallemme vuonna 1998. Toisen Hundegger-koneen hankimme vuonna 2008. Koneen uusin versio, Hundegger K2i, on jälleen ainut laatuaan Suomessa. Tällä koneella työstämme kaikki pre-cut ekopuutalot, erikoiset työstöt hirsitaloihin (city-nurkat, vinot nurkat, t-nurkat jne) sekä kaikki kattotuolit ja liimapalkit. Kone takaa työstöjen millimetrin tarkan työstöjäljen sekä mahdollistaa taloihimme mitä vaativimmatkin arkkitehtoniset ratkaisut.

Lajittelulinja

Kaikki Honkatalojen tehtaalle tuleva puutavara lajitellaan. Näin varmistetaan talotuotantoon pääsevän raaka-aineen korkeatasoinen laatu. Vain parhaat raaka-aineet pääsevät jatkojalostukseen, joten lajittelu on erittäin tärkeä osa laadunvalvontaamme.

Kuivaus

Kuivaamme itse tehtaallamme kaiken taloihin tarvittavan puutavaran. Kuivaustekniikkamme on moderneinta tekniikkaa puunjalostusteollisuudessa. Automatisoitu järjestelmämme valvoo 24 h vuorokaudessa kuivausolosuhteiden oikeellisuutta (kosteus, lämpötila jne). Näin varmistamme lopullisen tuotteen laatutason ja kestävyyden, mikä näkyy hirsitalossa mm siten, että hirret eivät vääntyile tai halkeile.

Liimauslinja

Lamellihirsien ja liimapalkkien valmistuksessa pienemmät lamellit liimataan yhteen, jolloin saadaan syntymään massiivisia lamellihirsiä tai talon kantavissa rakenteissa käytettäviä liimapalkkeja. Moderni liimauslinjamme takaa liimauksen onnistumisen, sillä liimauslinjalla oleva höylä "rikkoo" ensi puun pinnan, jolloin liima pääsee tunkeutumaan puun solukkoon. Näin varmistetaan erittäin tiivis liimasauma, joka ei halkeile ja pysyy laadukkaana ja turvallisena rakenteena myös ajan kuluessa. SFS Finotrol Oy antaa käyttöömme liimausluvat sekä valvoo säännöllisesti liimaustoimintaamme.

Sormijatkoslinja

Pitkien hirsien tai liimapalkkien valmistukseen käytämme sormijatkoslinjaamme, jossa kone työstää millimetrin tarkat "sormet" jatkettavien palkkien päihin. Palkkien "sormet" yhdistetään liimauksella toisiinsa, jolloin saadaan erittäin vahva liitos. Sormijatkoksia on mahdollista tehdä monin eri tavoin, mutta käyttämämme tekniikka mahdollistaa turvallisen rakenteen sekä siistin ja laadukkaan ulkonäön lopullisessa tuotteessa.

Hirren höyläys

Pitkä kokemuksemme ja ammattitaitomme hirsitalojen valmistuksesta takaa hirren höyläyksen onnistumisen. Koska hirren pinta jää useasti näkyville sisustukseen, hirren höyläyksen jälki on erityisen tärkeä asia. Höyläämme hirret hirsihöylällämme automatiikan ja käsityötaidon yhteistyönä.

Salvoslinja

Hirsitalon laadukkuuden ja toimivuuden eräs tärkeimmistä asioista on nurkkasalvoksen tiiveys ja stabiilius. Hirsitalojemme nurkkasalvokset tehdään täysautomatisoidulla salvoslinjalla, jossa kone tekee salvokset automaattisesti rakennesuunnittelijan määrittämien koodien mukaisesti. CAD/CAM tuotannon- ja suunnittelun ohjausjärjestelmä mahdollistaa salvosten virheettömyyden ja laatutason. Ennen tuotannon aloittamista jokaisesta talosta tehdään myös ns. mallinurkka, jossa "tuplavarmistetaan" salvoksen oikeellisuus.

Paneelihöylä

Höyläämme tehtaallamme kaikki taloihin tarvittavan paneelitavaran; katto- ja seinäpaneelit, lattialaudat jne. Samoin kuin hirren höyläyksessä, paneelihöyläyksen jälki on eräs hirsi- ja puutalon tärkeimmistä laadun tekijöistä. Paneelien höyläyksessä on huolehdittava puutavaran oikeasta kosteudesta, terien terävyydestä ja oikeasta höyläysnopeudesta, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Paketointi

Kaikki tuotteet paketoidaan huolellisesti UV-suojatulla muovilla. Pakettien alapinta jätetään ilman muovia, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteusvaurioita ei pääse syntymään. Valmiit paketit odottavat lähetysalueellamme lastausta yleensä vain muutaman päivän, minkä jälkeen paketit lastataan kuorma-autoon tai erityisissä vientilastauksissa kontteihin. Konttilastauksissa hirret käsitellään erityisellä suoja-aineella kuljetusaikaisen kosteuden ja lämpötilavaihtelujen vuoksi.

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018