FIN GER FRA CH ENG RUS NO IT CZE JPN

Evo
Villa Olo, Suomi
Evo
Villa Olo, Suomi
Polar 132
Villa Olo, Suomi
Polar 132
Villa Olo, Suomi
Polar 132
Villa Olo, Suomi
Plustalo 254
Villa Olo, Suomi

Moderni ja huoltovapaa hirsitalo painumattomalla rakenteella

Painumaton rakenne moninkertaistaa hirsirakentamisen mahdollisuudet

Puu on luonnon materiaali, jolle on ominaista eläminen ympäröivän lämpötilan ja ilmankosteuden mukaan. Pystyttämisen jälkeen hirsikehikko myös painuu muutamia senttejä ensimmäisten vuosien aikana. Perinteisesti tämä on huomioitu hirsirakentamisessa jättämällä rakenteisiin painumavara.

Painumaton hirsirakenne mahdollistaa laajojen lasipintojen yhdistämisen massiivipuuhun saumattoman tyyylikkäästi.

Honkatalojen patentoitu painumaton hirsirakenne on ratkaisu, kun haluat ulkonäöltään modernin, huoltovapaan hirsitalon. Erityisellä tapitus-ruuvaus-tekniikalla toteutettuna hirsiseinä ei painu, jolloin painumavaralistat ja kierrejalkojen säätäminen ovat tarpeettomia. Rakenne mahdollistaa myös lattiasta kattoon ulottuvien puupalkkilasipäätyjen yhdistämisen turvallisesti hirsirakenteeseen ja sitä kautta entistä vaativampien arkkitehtonisten ratkaisujen toteuttamisen massiivipuusta. Talo on viimeistellyn ja huolitellun näköinen.

Entistä vaativampi arkkitehtuuri on nyt mahdollista toteuttaa turvallisesti massiivipuusta.

Pitkä kokemus vaativien rakenteiden toteuttamisesta takaa laadukkaan lopputuloksen

Olemme valmistaneet ensimmäisen painumattomalla rakenteella toteutetun hirsitalon jo vuonna 2001, ja yli satavuotiset perinteemme puunjalostuksesta ovat tuottaneet syvällisen ymmärryksen puun käsittelystä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Honkatalojen painumaton rakenne eroaa merkittävästi muista valmistajista. CLT-tekniikan, pystylamellien tai ristiinliimauksen sijaan hyödynnämme omaa patentoitua tapitus-ruuvaus-tekniikkaamme. Sen etuja on, että hirsiseinä pystyy suorana ja laadukkaana eikä kaareudu vaihtelevissakaan sääoloissa. Tekniikkaa voidaan käyttää mihin tahana massiiviseen lamellihirteen 200 mm leveydestä ylöspäin.

Yhdistettynä Honkatalojen softline- ja sharpline-profiileihin painumaton rakenne säilyttää siistin ulkomuotonsa, sillä profiilin normaalia pidempi muotoilu kätkee hirsien väliin ilmestyvät raot, jotka ovat seurausta puun luonnollisesta elämisestä.

Havainnekuva. Tapitus-ruuvaus-tekniikka tekee painumattomasta rakenteesta vakaan ja turvallisen.

 

Lisää aiheesta:

Honkatalot on luotettava yhteistyökumppani - nyt ja tulevaisuudessa.

Honkatalot-blogi - Honkatalot muualla verkossa - Yhteistyökumppanimme - Rekry - Suunnittelutiedot - Rekisteriseloste - Honkatalot-intra

Honkatalot - Kitulanmäentie 42, 63640 Ritola-Töysä - Puh. 0201 758 400
Honkatalot © 2018