Laaja valikoima yksilöllisiä moderneja hirsitaloja

Valmistamme Honkatalot-hirsitalot synnynnäisellä ammattitaidolla

Moderni hirsitalo on aito luonnontuote, joka tekee hyvää niin asukkailleen kuin ympäristölleen. Se kestää aikaa ja säilyttää arvonsa. Me Honkataloilla valmistamme yksilöllisesti suunniteltuja hirsitaloja, jotka räätälöidään viimeistä yksityiskohtaa myöten asiakkaan toiveiden mukaan. Puunjalostus on meille intohimo, joka on periytynyt perheyrityksessämme jo neljännessä polvessa.

HONKATALOJEN ALKUHIRSI PALAA HIRSIRAKENTAMISEN JUURILLE

Uutuustuotteemme Alkuhirsi on paluu juurille. Sen sydänkeskeinen kuusen höylähirsi on kauttaaltaan puhdasta puuta – siinä ei ole käytetty lainkaan liimoja. Erityisellä kuivaustekniikalla ja urituksella toteutettuna Alkuhirsi säilyttää tyylikkään ulkonäkönsä vuodesta toiseen, ja puun luonnolliseen elämiseen liittyvä halkeilu on vähäistä. Alkuhirsi on mahdollista toteuttaa aina 270 mm vahvuuteen asti ja se sopii tyyliltään niin moderniin kuin perinteisiin hirsitaloihin.

HONKATALOJEN PATENTOITU PAINUMATON FIT-HIRSIRAKENNE

Luonnontuotteena hirsitaloille on ominaista, että ne painuvat rakentamisen jälkeen jonkin verran, ja ensimmäisten vuosien aikana onkin tärkeää huolehtia hirsien painumisen säätämisestä. Painumattomalla hirsirakenteella saavutetaan painumaton ja huoltovapaa hirsitalo, joka ei rakentamisen jälkeen painu ollenkaan.

Honkatalojen oma painumaton FIT-hirsirakenne on ainut laatuaan markkinoilla, sillä se toteutetaan erityisellä tapitus-ruuvaustekniikalla, jolloin seinä säilyy suorana ja ryhdikkäänä myös vuosien saatossa. Painumaton FIT-hirsirakenne sopii erityisen hyvin moderneihin taloihin, missä halutaan yhdistää lattiasta kattoon ulottuvia laajoja lasipintoja massiiviseen hirteen. Painumatonta hirsirakennetta voidaan käyttää lähes kaikkiin Honkatalojen tuotevalikoimassa oleviin hirsityyppeihin.

Hirsitalo Honkatalojen painumattomalla FIT-hirsirakenteella

MEILTÄ SAAT PARHAAT RATKAISUT MODERNIIN HIRSITALOON

Moderni arkkitehtuuri vaatii rakenteilta paljon. Jotta talo voi olla designiltaan harmoninen ja saumaton kokonaisuus, jokaisen detaljin ja ratkaisun on oltava tarkkaan harkittu. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja toimintaamme, jotta massiivipuu taipuisi entistäkin paremmin modernin designin tarpeisiin.

Innovaatioihimme lukeutuvat mm. City Plus -nurkkaratkaisu, jonka ansiosta hirret kulkevat samassa tasossa eikä perinteistä pitkänurkkaa tarvita, kiinteisiin ikkunoihin kehitetty HTWS-ikkunajärjestelmä, patentoitu painumaton hirsirakenne FIT sekä omat Sharpline– ja Softline-profiilimme, jotka tekevät hirsiseinästä huolitellun ja yhtenäisen näköisen. Yhdessä nämä ratkaisut muodostavat kokonaisuuden, joka on vertaansa vailla. Huolella suunniteltu ja oikein toteutettu moderni hirsitalo on tyylikäs, turvallinen ja pitkäikäinen.

City Plus -nurkkaratkaisu

Meillä on laaja hirsivalikoima, ja valmistamme niin höylä- kuin lamellihirsiä kuusen ja männyn puusta. Erikoisuutemme on extravahvat lamellihirret, ja valiokoimassamme on lisäksi eri koossa lamellipyöröhirsiä sekä D-hirsiä perinteisemmän hirren ystäville. Hirsiin työstämme omat profiilimme, jotka takaavat hirsiseinän huolitellun ulkonäön.

HIRSITALON HYVÄ SISÄILMA LISÄÄ HYVINVOINTIA

Hirsitalossa sisäilman laatu on todistetusti hyvä kaikkina vuodenaikoina. Hirsitalon massiivinen seinärakenne hengittää eli säätelee ilmankosteutta varastoimalla ja luovuttamalla kosteutta tarpeen mukaan. Tällöin huoneilman kosteustasapaino on aina optimaalisella tasolla.

Puiset pinnat ovat miellyttäviä koskettaa ja katsoa, ja ne myös suodattavat huoneilmasta epäpuhtauksia. Puupintojen on tutkimuksissa todettu myös lievittävän stressiä. Niillä on myönteisiä vaikutuksia mielialaan ja sitä kautta hyvinvointiin.

Koska suhtaudumme sisäilman laatuun vakavasti, lamellihirtemme valmistetaan aina formaldehydivapaata liimaa käyttäen. Näin huoneilmaan ei haihdu mitään haitallisia yhdisteitä. Hirsitalo on lisäksi monin verroin ekologisempi muihin rakennustapoihin verrattuna, joten se tekee hyvää myös luonnolle. Hirsitalon valmistaminen vaatii vain murto-osan kivitalon valmistamiseen tarvittavasta energiasta, ja lisäksi se toimii hiilinieluna koko pitkän elinkaarensa ajan.

Hirsitalossa on hyvä hengittää, siellä nukkuu hyvin ja voi hyvin. Siksi hirsitalo on erinomainen valinta allergiasta ja astmasta kärsiville ja kaikille terveydestään huolehtiville.

HIRSITALO, JOSSA DESIGN JA LUONTO KOHTAAVAT

Hirsitaloissamme vankka tietotaito puun käsittelystä yhdistyy design-ajatteluun. Talojemme suunnittelu lähtee asiakkaan yksilöllisistä toiveista ja tarpeista sekä tontin suomista mahdollisuuksista – arjessa toimiva ja korkeatasoinen arkkitehtuuri sekä tyylikkäät ja viimeistellyt yksityiskohdat ovat meille kunnia-asia. Huolellinen suunnittelu yhdessä alan edistyksellisimpien innovaatioiden sekä viimeisimmän tuotantoteknologian kanssa tuovat myös hirsitalosta haaveilevan ulottuville modernin arkkitehtuurin parhaat puolet: avaruutta tuovat tilaratkaisut sekä laajat lasipinnat, joiden kautta ympäröivä luonto vuodenaikoineen tulee osaksi sisustusta.

Vain mielikuvitus on rajana

Teemme koteja ja vapaa-ajan asuntoja, joissa hyvinvointi, design ja ekologisuus ovat kaikki etusijalla. Hirsitalo Honkataloilta haastaa käsityksesi hirsirakentamisesta ja vie sen kokonaan uudelle tasolle. Meidän tehtävämme on toteuttaa rakentajien unelmia.  Tuo meille villeimmät visiosi ja mahdottomiksi tuomitut toiveesi – teemme niistä totta.

MODERNIT TALOT JA HUVILAT

Modernit talot ja huvilat edustavat uutta, tämän ajan puu- ja hirsitaloarkkitehtuuria. Hirsi- ja puutalon ei tarvitse olla se perinteinen ”mummonmökki”, sillä uuden tuotantoteknologian ansiosta arkkitehtuuri ei ole enää materiaalisidonnaista. Tutustu modernit talot ja huvilat – mallistoon!

Lue lisää

Puutalot

Puupalkkitalot

Huvilat