HIRSITALO HONKATALOILTA

Honkatalojen hirsitalot valmistetaan Suomessa, suomalaisista tarkkaan valituista raaka-aineista. Käsittelemme puun maailman moderneinta tuotantoteknologiaa hyödyntäen. Meillä on yli sadan vuoden kokemus puun käsittelystä ja tehtaaltamme löytyy maailman suurin hirsihöylä.

Maailmanluokan laatu, parhaat puutalorakentamiseen erikoistuneet arkkitehdit, nykyaikainen tuotantolinja ja New World Luxury -ajattelutapa vie käsityksen hirsitalorakentamisesta aivan uudelle tasolle.

Yksilöllinen hirsitalo Riihi

Laaja valikoima yksilöllisiä moderneja hirsitaloja

Mallistomme valmiit hirsitalot suunnitellaan aina yksilöllisesti asujan tarpeet ja hyvinvointi huomioiden. Myös tontti ja taloa ympäröivä luonto vaikuttavat parhaisiin ratkaisuihin ja tavoitteenamme on luoda kokonaisuus, jossa talo istuu osaksi luontoa ja luonto saadaan tuotua osaksi sisustusta.

Mallistostamme löydät sopivat hirsitalot ja -huvilat, niin luonnon keskelle kuin kaupunkiinkin. Siirry selaamaan mallistoa tästä.

Honkatalot House Design Collection -talokirja

Tilaa Honkatalot House Design Collection -talokirja,

yli 300-sivuinen opas täynnä ideoita ja inspiraatiota!

Tilaa tästä maksuton talokirja

 

Valmistamme Honkatalot-hirsitalot synnynnäisellä ammattitaidolla

Moderni hirsitalo on aito luonnontuote, joka tekee hyvää niin asukkailleen kuin ympäristölleen. Se kestää aikaa ja säilyttää arvonsa. Me Honkataloilla valmistamme yksilöllisesti suunniteltuja hirsitaloja, jotka räätälöidään viimeistä yksityiskohtaa myöten asiakkaan toiveiden mukaan. Puunjalostus on meille intohimo, joka on periytynyt perheyrityksessämme jo neljännessä polvessa.

Yksilöllinen hirsitalo Riihi

Näissä erotumme alalla eduksemme

A) Lähtökohtana laatu, käytämme vain A- ja B-laatuluokkien puuta.

Käytämme vain kuusen puun A- ja B-laatuluokkia, vaikka yleisesti rakennusteollisuudessa käytetään C-laatuluokkaa. Tämän ansiosta olemme ainoa suomalainen valmistaja, jonka palkeille on myönnetty erityinen GL32h-lujuusluokka liimapuutuotteisiin. Puun laatuluokka näkyy valmiissa tuotteessa oksien pienenä määränä ja kokona. Se vaikuttaa myös käsitellyn pinnan lopputulokseen, jos haluat sävyttää tai maalata pinnan. Korkean laatutason talo säilyy vuosikymmeniä.

B) Erikoisuutena kuusen lamellihirsi

Alalla käytetään tavallisesti männystä valmistettua hirttä, meillä valinta on pääasiassa kuusi. Yli 90% asiakkaistamme valitsee hirsitalonsa tai -huvilansa valmistusmateriaaliksi kuusen. Sen etuja ovat hyvä kosteuskestävyys ja vaalea väri. Oksat ovat tasalaatuisempia ja väriltään lähempänä puuainesta kuin männyssä. Kuusi myös patinoituu tyylikkäästi: vanhetessaan se muuttuu arvokkaan beigeksi. Mänty puolestaan tummuu voimakkaasti. Kuusessa pihka on ”taskuissa” ja männyssä puolestaan kaikkialla puuaineksessa.

Hirsivalikoimamme on kuitenkin kattava, valmistamme niin höylä- kuin lamellihirsiä kuusen ja männyn puusta. Erikoisuutemme on extravahvat lamellihirret, ja valikoimassamme on lisäksi eri koossa lamellipyöröhirsiä sekä D-hirsiä perinteisemmän hirren ystäville. Pystymme tarjoamaan juuri sinun tarpeitasi vastaavan ratkaisun!

C) Alkuhirsi on lisäaineeton massiivihirsivaihtoehto kuusesta

Alkuhirsi on täysin massiivipuuta oleva hirsiratkaisu, 100 % luonnontuote. Se ei sisällä lisäaineita, ja liimaa käytetään ainoastaan sormijatkoksissa. Alkuhirsi on Honkatalojen uutuustuote, ja se valmistetaan ilman erillisiä lamelleja (tavallinen lamellihirsi on useammasta ohuemmasta puulamellista liimaamalla valmistettu hirsi). Honkatalojen Alkuhirressä on poikkeuksellista lisäksi raaka-aine eli se on työstetty vaaleasta kuusen puusta. Aikaisemmin massiivisia hirsiä on voitu valmistaa vain tummemmasta männyn raaka-aineesta, mutta Honkatalojen oman tuotekehityksen ja erityisosaamisen tuloksena Alkuhirsi on mahdollista toteuttaa myös kuusesta.

Alkuhirsiä on mahdollista saada eri kokoluokissa. Suurin mahdollinen Alkuhirren leveys voi olla jopa 280 mm. Alkuhirrestä valmistettu hirsitalo voi olla perinteisesti pitkänurkkainen tai se voidaan toteuttaa ns. nurkattomalla city-nurkalla. Myös Honkatalojen painumaton hirsitalo voi olla Alkuhirrestä valmistettu.

D) Honkatalojen patentoitu painumaton hirsirakenne – ekologinen vaihtoehto CLT-rakenteelle

Honkatalojen patentoitu, FIT-tekniikalla toteutettu painumaton hirsitalo on ratkaisu, kun haluat ulkonäöltään modernin, huoltovapaan hirsitalon. Erityisellä tapitus-ruuvaus-tekniikalla toteutettuna hirsiseinä ei painu, jolloin painumavaralistat ja kierrejalkojen säätäminen ovat tarpeettomia.

Honkatalojen painumaton rakenne eroaa merkittävästi muista valmistajista. CLT-tekniikan, pystylamellien tai ristiinliimauksen sijaan hyödynnämme omaa patentoitua tapitus-ruuvaus-tekniikkaamme. Sen etuja on, että hirsiseinä pystyy suorana ja laadukkaana eikä kaareudu vaihtelevissakaan sääoloissa. Tekniikkaa voidaan käyttää mihin tahansa massiiviseen lamellihirteen 200 mm leveydestä ylöspäin.

Painumaton hirsitalo on pienintä yksityiskohtaa myöten tyylikäs ja huoliteltu design-kokonaisuus. Katso animaatiovideo rakenteesta. 

E) HTWS-ikkunat mahdollistavat laajat lasipinnat, jolloin sisä- ja ulkotilat saavat luonnollisen jatkumon

HTWS (Honkatalot window system) on Honkatalojen oman tuotekehityksen uusin tulos, patentoitu oma tuote. HTWS -ikkunat ovat ominaisuuksiltaan erittäin tiiviitä ja lämpimiä. Ikkunoissa on tuplaselektiivi, joka tarkoittaa parempaa lämmöneristys normaaliin eristyslasiin verrattuna. Vakiona u-arvo 0,5, joka on parempi kuin ns. normaalin ikkunan (0,8). Ikkunoissa käytetään karkaistua lasia sekä alumiinista runkoa ja ne ovat suoraan talon rakenteeseen integroitavia, joka mahdollistaa suuret lasipinnat. Ikkunoihin on mahdollista käyttää auringonsuojalasitusta.

HTWS frameless -nurkka on arkkitehtien suosima detalji. Ulompi lasi suojaa liitoksen reunaa, mikä tekee ratkaisusta sekä erittäin tyylikkään että käytössä turvallisen.

Listattomat lasipintaratkaisut ovat asiakkaidemme arvostamia yksityiskohtia. 

 

TUTUSTU TOTEUTTAMIIMME HIRSIKOTEIHIN SUOMESSA JA MAAILMALLA

Moderni hirsitalo

Olemme valmistaneet hirsitaloja jo yli puoli vuosisataa. Kurkista sisälle Honkatalot-koteihin ja aisti aidon hirsitalon tunnelma. Toteuttamiamme kohteita löytyy galleriasta ja mallistosta.

 

MEILTÄ SAAT PARHAAT RATKAISUT MODERNIIN HIRSITALOON

Moderni arkkitehtuuri vaatii rakenteilta paljon. Jotta talo voi olla designiltaan harmoninen ja saumaton kokonaisuus, jokaisen detaljin ja ratkaisun on oltava tarkkaan harkittu. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja toimintaamme, jotta massiivipuu taipuisi entistäkin paremmin modernin designin tarpeisiin.

hirsiprofiilit softline ja sharpline

Innovaatioihimme lukeutuvat mm. City Plus -nurkkaratkaisu, jonka ansiosta hirret kulkevat samassa tasossa eikä perinteistä pitkänurkkaa tarvita, kiinteisiin ikkunoihin kehitetty HTWS-ikkunajärjestelmä, patentoitu painumaton hirsirakenne FIT sekä omat Sharpline- ja Softline-profiilimme, jotka tekevät hirsiseinästä huolitellun ja yhtenäisen näköisen. Yhdessä nämä ratkaisut muodostavat kokonaisuuden, joka on vertaansa vailla. Huolella suunniteltu ja oikein toteutettu moderni hirsitalo on tyylikäs, turvallinen ja pitkäikäinen.

Alkuhirsi

 

HIRSITALON HYVÄ SISÄILMA LISÄÄ HYVINVOINTIA

Hirsitalossa sisäilman laatu on todistetusti hyvä kaikkina vuodenaikoina. Hirsitalon massiivinen seinärakenne hengittää eli säätelee ilmankosteutta varastoimalla ja luovuttamalla kosteutta tarpeen mukaan. Tällöin huoneilman kosteustasapaino on aina optimaalisella tasolla.

Koska suhtaudumme sisäilman laatuun vakavasti, lamellihirtemme valmistetaan aina formaldehydivapaata liimaa käyttäen. Näin huoneilmaan ei haihdu mitään haitallisia yhdisteitä. Lue lisää hirsitalon sisäilmasta.

 

HIRSITALO ON YMPÄRISTÖLLE HYVÄ

hirsitalo on ympäristölle hyvä

Hirsitalo on monin verroin ekologisempi muihin rakennustapoihin verrattuna, joten se tekee hyvää myös luonnolle. Hirsitalon valmistaminen vaatii vain murto-osan kivitalon valmistamiseen tarvittavasta energiasta, ja lisäksi se varastoi hiiltä koko pitkän elinkaarensa ajan.

 

UUDEN AJAN LUKSUSHIRSITALOT, JOISSA DESIGN JA LUONTO KOHTAAVAT

moderni hirsitalo

Hirsitaloissamme vankka tietotaito puun käsittelystä yhdistyy design-ajatteluun. Arjessa toimiva ja korkeatasoinen arkkitehtuuri sekä tyylikkäät ja viimeistellyt yksityiskohdat ovat meille kunnia-asia. Huolellinen suunnittelu yhdessä alan edistyksellisimpien innovaatioiden sekä viimeisimmän tuotantoteknologian kanssa tuovat myös hirsitalosta haaveilevan ulottuville modernin arkkitehtuurin parhaat puolet: avaruutta tuovat tilaratkaisut sekä laajat lasipinnat, joiden kautta ympäröivä luonto vuodenaikoineen tulee osaksi sisustusta.

 

HIRSIRAKENTAMISESSA VAIN MIELIKUVITUS ON RAJANA

Hirsi on loistava vaihtoehto modernin designin toteuttamiselle.

Teemme koteja ja vapaa-ajan asuntoja, joissa hyvinvointi, design ja ekologisuus ovat kaikki etusijalla. Hirsitalo Honkataloilta haastaa käsityksesi hirsirakentamisesta ja vie sen kokonaan uudelle tasolle. Meidän tehtävämme on toteuttaa rakentajien unelmia. Tuo meille villeimmät visiosi ja mahdottomiksi tuomitut toiveesi – teemme niistä totta.

 

Honkatalot hirsitalo on vastuullinen valinta – Lue lisää!

 

TILAA HOUSE DESIGN COLLECTION -TALOKIRJAMME

House Design Collection -talokirja on yli 300-sivuinen ideapankki. Esite on täynnä ideoita oman rakennusprojektin suunnitteluun. Luo selkeä mielikuva tulevasta talostasi upeiden sisä- ja ulkokuvien sekä 3D-mallinnosten avulla.

Tilaa maksuton esite >>

MODERNIT TALOT JA HUVILAT

Modernit talot ja huvilat edustavat uutta, tämän ajan puu- ja hirsitaloarkkitehtuuria. Hirsi- ja puutalon ei tarvitse olla se perinteinen ”mummonmökki”, sillä uuden tuotantoteknologian ansiosta arkkitehtuuri ei ole enää materiaalisidonnaista. Tutustu modernit talot ja huvilat -mallistoon!

Lue lisää

Puutalot

Huvilat

Vastuullista rakentamista

HTWS-ikkunat

Hybriditalot