Tavoitteenamme täydellinen laatu

Toimintamme ydin on tiukka laadunvalvonta jokaisella tuotannon osa-alueella. Tämä on mahdollista, sillä hallitsemme koko tuotantoketjun tukeista valmiisiin taloihin saakka. Honkataloille on myönnetty CE-merkintä eurooppalaisen teknisen hyväksynnän ETA-13/0767 mukaiselle hirsitalon rakennussarjalle sekä liimapuulle.

Talotehtaamme sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Töysässä, mikä on ihanteellinen sijainti, sillä maailman paras havumetsävyöhyke ja laadukkain raaka-aine on lähellä Keski-Suomessa.

Jani Ekola, tuotantopäällikkö Honkataloilla vuodesta 2004.

 

MILLIMETRIN TARKKUUDELLA

Käytössämme on alan edistyksellisin CNC-tekniikkaan perustuva Hundegger K2i-puuntyöstökone sekä maailman suurin hirsihöylä. Työstömme ovat ylivertaisia laadultaan sekä tarkkuudeltaan, ja pystymme toteuttamaan asiakkaidemme vaativimmatkin toiveet. Hundegger-koneella valmistetaan mm. erilaisia nurkkasalvoksia sekä palkkirakenteiden detaljeja. Sillä on mahdollista tehdä myös lukuisia erikoistyöstöjä ja kattorakenteita, jotka jäävät usein näkyville, minkä vuoksi niistä halutaan millimetrin tarkkoja.

Pystymme tarjoamaan parhaan hirsivalikoiman ja maailman suurimmat lamellihirret.

 

CE-MERKINTÄ

CE-merkintä mahdollistaa tuotteen vapaan liikkumisen Euroopan talousalueella. Se on valmistajan vakuutus siitä, että tuote täyttää Euroopan unionin asettamat turvallisuutta, terveyttä, ympäristöä ja kuluttajansuojaa koskevat vaatimukset. CE-merkinnästä hyötyvät monet suomalaisetkin yritykset, joiden tuotteiden pääsyn eurooppalaisille markkinoille merkintä takaa.

Rakennustuotteiden CE-merkintä tuli Suomessa pakolliseksi Euroopan komission rakennustuoteasetuksen (305/2011) CE-merkintää koskevan asetuksen osan voimaantulon myötä 1.7.2013 niille rakennustuotteille, joille on olemassa CE-merkinnän mahdollistava yhdenmukaistettu standardi.

Honkataloille on myönnetty CE-merkintä eurooppalaisen teknisen hyväksynnän ETA-13/0767 mukaiselle hirsitalon rakennussarjalle sekä liimapuulle.

Tuotanto

Hundegger-erikoistyöstökone

Suomen ensimmäinen Hundegger-erikoistyöstökone hankittiin tehtaallemme vuonna 1998. Toisen Hundegger-koneen hankimme vuonna 2008….

Lajittelulinja

Kaikki Honkatalojen tehtaalle tuleva puutavara lajitellaan. Näin varmistetaan talotuotantoon pääsevän raaka-aineen korkeatasoinen…

Kuivaus

Kuivaamme itse tehtaallamme kaiken taloihin tarvittavan puutavaran. Kuivaustekniikkamme on moderneinta tekniikkaa puunjalostusteollisuudessa….

Liimauslinja

Lamellihirsien ja liimapalkkien valmistuksessa pienemmät lamellit liimataan yhteen, jolloin saadaan syntymään massiivisia…

Sormijatkoslinja

Pitkien hirsien tai liimapalkkien valmistukseen käytämme sormijatkoslinjaamme, jossa kone työstää millimetrin tarkat…

Hirren höyläys

Pitkä kokemuksemme ja ammattitaitomme hirsitalojen valmistuksesta takaa hirren höyläyksen onnistumisen. Koska hirren…

Salvoslinja

Hirsitalon laadukkuuden ja toimivuuden eräs tärkeimmistä asioista on nurkkasalvoksen tiiveys ja stabiilius….

Paneelihöylä

Höyläämme tehtaallamme kaikki taloihin tarvittavan paneelitavaran; katto- ja seinäpaneelit, lattialaudat jne. Samoin…

Paketointi

Kaikki tuotteet paketoidaan huolellisesti UV-suojatulla muovilla. Pakettien alapinta jätetään ilman muovia, jotta…

Lue lisää

Arkkitehtimme

Yhteistyökumppanit