Hyppää sisältöön

GREENHOUSE COLLECTION

HELGA TRAKSEL, M.ARCH/SAFA

GREENHOUSE COLLECTION
HELGA TRAKSEL

Helga Trakselin (M.Arch/SAFA) tie arkkitehdiksi oli täynnä sivupolkuja. Jo kymmenvuotiaana hän ilmoitti haluavansa ryhtyä arkkitehdiksi, mutta elämään mahtui paljon muutakin kuin opiskelu ja arkkitehtuuri.

Opiskellessaan rakennusinsinööriksi vuosina 1992-1999 Helga matkusti ympäri maailman kaukaisimpia kolkkia ja työskenteli useissa arkkitehtitoimistoissa Hollannissa ja Australiassa. Maisterintutkintonsa hän suoritti arvostetussa Academy of Artsissa Amsterdarmissa, missä hän työskenteli myös projektiarkkitehtina Paul de Ruiterille, joka tunnetaan yhteä maailman johtavista kestävän arkkitehtuurin suunnittelijoista.

Ekologinen kestävyys ja rakkaus luontoon ovat aina innoittaneet Helgaa etsimään entistä parempia tapoja yhdistää luonto ja arkkitehtuuri ilman kompromisseja.

Vuonna 2007 Helga perusti oman HELGATRAKSELarchitect-arkkitehtitoimiston Amsterdamiin, erikoisalueenaan kestävä arkkitehtuuri ja sisustusarkkitehtuuri. Seikkailut kuitenkin houkuttelivat edelleen, ja vuonna 2011 hän lähti purjehdukselle maailman ympäri.

Halusin kokeilla, millaista on elää omavaraisesti, tutustua eksoottisiin paikkoihin ja siihen, miten ihmiset niissä elävät ja kukoistavat yhteydessä luontoon. Maailmassa on niin paljon mahdollisuuksia oppia. Elin kolme vuotta keräämällä sadevettä ja kalastamalla. Jahtimme sai tarvitsemansa sähkön aurinko- ja tuulienergiasta, ja rajoitimme energiankulutuksemme äärimmäiseen minimiin. Se on mahdollista!” Helga kertoo.

Kolmen vuoden purjehtimisen jälkeen oli aika asettua aloilleen maaseudulle Suomeen. Puhdas luonto ja ankarat sääolosuhteet ovat Helgalle päivittäinen inspiraation lähde.

 

TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun