GreenHouse Collection

First

Enemmän tilaa, valoa ja terveyttä

Glade

Kompakti arkkitehtuuri

Treetops

Kunnioittaa ympäröivää maisemaa

Barn

Perinteinen pohjaratkaisu modernissa, yksinkertaisessa pakkauksessa

Slant

Runsaasti avointa tilaa

Leeward

Minimalistinen ulkomuoto

Escape

GreenHouse Collectionin hienostunein jäsen

Arkkitehti Helga Traksel

Arkkitehti Helga TrakselHelga Trakselin (M.Arch/SAFA) tie arkkitehdiksi oli täynnä sivupolkuja. Jo kymmenvuotiaana hän ilmoitti haluavansa ryhtyä arkkitehdiksi, mutta elämään mahtui paljon muutakin kuin opiskelu ja arkkitehtuuri.

Opiskellessaan rakennusinsinööriksi vuosina 1992-1999 Helga matkusti ympäri maailman kaukaisimpia kolkkia ja työskenteli useissa arkkitehtitoimistoissa Hollannissa ja Australiassa. Maisterintutkintonsa hän suoritti arvostetussa Academy of Artsissa Amsterdarmissa, missä hän työskenteli myös projektiarkkitehtina Paul de Ruiterille, joka tunnetaan yhteä maailman johtavista kestävän arkkitehtuurin suunnittelijoista.

Ekologinen kestävyys ja rakkaus luontoon ovat aina innoittaneet Helgaa etsimään entistä parempia tapoja yhdistää luonto ja arkkitehtuuri ilman kompromisseja.

Vuonna 2007 Helga perusti oman HELGATRAKSELarchitect-arkkitehtitoimiston Amsterdamiin, erikoisalueenaan kestävä arkkitehtuuri ja sisustusarkkitehtuuri. Seikkailut kuitenkin houkuttelivat edelleen, ja vuonna 2011 hän lähti purjehdukselle maailman ympäri.

Halusin kokeilla, millaista on elää omavaraisesti, tutustua eksoottisiin paikkoihin ja siihen, miten ihmiset niissä elävät ja kukoistavat yhteydessä luontoon. Maailmassa on niin paljon mahdollisuuksia oppia. Elin kolme vuotta keräämällä sadevettä ja kalastamalla. Jahtimme sai tarvitsemansa sähkön aurinko- ja tuulienergiasta, ja rajoitimme energiankulutuksemme äärimmäiseen minimiin. Se on mahdollista!” Helga kertoo.

Kolmen vuoden purjehtimisen jälkeen oli aika asettua aloilleen maaseudulle Suomeen. Puhdas luonto ja ankarat sääolosuhteet ovat Helgalle päivittäinen inspiraation lähde.

Terveellistä asumista harmoniassa luonnon kanssa

Arkkitehtuuri on kiehtova sekoitus taidetta ja tekniikkaa. Se on luovaa, monimutkaista ja haastavaa – ja meille on intohimo tehdä se oikein. Meille on tärkeää luonnon ja arkkitehtuurin välinen vuorovaikutus ja se, kuinka se vaikuttaa elämänlaatuumme.

Visiomme terveellisestä asumisesta on elää harmoniassa luonnon kanssa taloissa, joissa voi asua terveenä, hengittää helposti ja kokea luonnon läsnäolon. Olemme saattaneet yhteen modernin arkkitehtuurin ja modernit toteutustavat.

GreenHouse-mallistomme ei ole vain joukko taloja, vaan siinä tiivistyy vakaa käsityksemme siitä, että luonnon lähellä asuminen tekee meistä onnellisempia ja terveempiä.

Kestävät ja turvalliset materiaalit

Olemme valinneet järjestelmällisesti luonnollisia, kestäviä ja uudistuvia materiaaleja, joista ei haihdu ilmaan haitallisia kemikaaleja. Ne puhdistavat ilmaa, eivät saastuta sitä, ja ikääntyvät tyylikkäästi ilman teollista pintakäsittelyä. Teräksen, betonin ja muovien käyttö on minimoitu. GreenHouse-taloissa suosimme korkealaatuista, optimaalisella vauhdilla kasvanutta suomalaista kuusta. Käytämme kuusta hirsiseinien lisäksi lattioissa, katoissa, ikkunanpuitteissa sekä sisäpintojen viimeistelyssä.

Suomessa talojen lämmitykseen talvella tarvitaan runsaasti energiaa. Tähän olemme valinneet vaihtoehtoja, jotka eivät ole haitaksi sisäilman laadulle. Kaikki GreenHouses-talot on varustettu katoilla, joihin voidaan asentaa aurinkopaneelit. Lisäksi kaikkiin GreenHouse-malleihin on suunniteltu varaavat takat, jotka ovat yhdistettävissä lattialämmitykseen. Maalämpö ja tehokkaat lämmönkeruujärjestelmät tekevät elämästä miellyttävää ilman, että on tarpeen turvautua fossiilisiin polttoaineisiin.

Uskomme, että yhdistämällä modernin rakentamisen kestäviin ja terveellisiin materiaaleihin sekä tehokkaaseen energiankäyttöön on mahdollista luoda koteja, jotka tekevät elämästä aidosti parempaa.

GreenHouse Collection tarjoaa vaihtoehtoisia ratkaisuja, mutta suunnittelemme mielellämme myös yksilöllisia kohteita. Jokainen talo sovitetaan tarkasti tontilleen, jotta se sulautuu saumatta ympäristöönsä.

Honkatalot Greenhouse-mallisto

 

Honkatalot House Design Collection -talokirja

Tilaa Honkatalot House Design Collection -talokirja,

yli 300-sivuinen opas täynnä ideoita ja inspiraatiota!

Tilaa tästä maksuton talokirja

Lue lisää

Cube

Studio Void Collection

Mountain Collection

Villa Kivi

HONKATALOT DESIGNER COLLECTION

Havu

Polar Collection

Plushuvilat ja Plustalot

Silmu

Käpy

Modernit talot ja huvilat