Painumaton hirsi -rakenne

Moderni ja huoltovapaa hirsitalo painumattomalla rakenteella

Painumaton rakenne moninkertaistaa hirsirakentamisen mahdollisuudet

Puu on luonnon materiaali, jolle on ominaista eläminen ympäröivän lämpötilan ja ilmankosteuden mukaan. Pystyttämisen jälkeen hirsikehikko myös painuu muutamia senttejä ensimmäisten vuosien aikana. Perinteisesti tämä on huomioitu hirsirakentamisessa jättämällä rakenteisiin painumavara.

Honkatalojen patentoitu painumaton hirsirakenne on ratkaisu, kun haluat ulkonäöltään modernin, huoltovapaan hirsitalon. Erityisellä tapitus-ruuvaus-tekniikalla toteutettuna hirsiseinä ei painu, jolloin painumavaralistat ja kierrejalkojen säätäminen ovat tarpeettomia. Rakenne mahdollistaa myös lattiasta kattoon ulottuvien puupalkkilasipäätyjen yhdistämisen turvallisesti hirsirakenteeseen ja sitä kautta entistä vaativampien arkkitehtonisten ratkaisujen toteuttamisen massiivipuusta. Talo on viimeistellyn ja huolitellun näköinen.

Pitkä kokemus vaativien rakenteiden toteuttamisesta takaa laadukkaan lopputuloksen

Olemme valmistaneet ensimmäisen painumattomalla rakenteella toteutetun hirsitalon jo vuonna 2001, ja painumaton hirsi -rakenteemme on patentoitu vuonna 2016. Yli satavuotiset perinteemme puunjalostuksesta ovat tuottaneet syvällisen ymmärryksen puun käsittelystä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Honkatalojen painumaton rakenne eroaa merkittävästi muista valmistajista. CLT-tekniikan, pystylamellien tai ristiinliimauksen sijaan hyödynnämme omaa patentoitua tapitus-ruuvaus-tekniikkaamme. Sen etuja on, että hirsiseinä pystyy suorana ja laadukkaana eikä kaareudu vaihtelevissakaan sääoloissa. Tekniikkaa voidaan käyttää mihin tahana massiiviseen lamellihirteen 200 mm leveydestä ylöspäin.

Yhdistettynä Honkatalojen softline- ja sharpline-profiileihin painumaton rakenne säilyttää siistin ulkomuotonsa, sillä profiilin normaalia pidempi muotoilu kätkee hirsien väliin ilmestyvät raot, jotka ovat seurausta puun luonnollisesta elämisestä.

Lue lisää

Alkuhirsi on lisäaineeton massiivihirsi

Käytössä vain parhaat puun laatuluokat

Paras hirsivalikoima

City Plus -nurkkaratkaisu

Huoliteltu ulkonäkö Sharpline- ja Softline-profiileilla

Koti, joka kestää aikaa

Kuusen hyvä kosteuskestävyys sopii moderniin arkkitehtuuriin

Maan monipuolisin tuotevalikoima

Massiivinen seinärakenne hengittää

Miellyttävää asumista ympäri vuoden

Modernein tuotantoteknologia ja eniten CNC-työstöjä

Muoviton talo

Puurakenteisiin integroidut HTWS-ikkunat

Raikas sisäilma lisää hyvinvointia

Tasalaatuiset lamellihirret ja liimapuut

Vaalea kuusi sopii modernin kodin materiaaliksi

Vähemmän jatkoksia hirsiseinissä