Hyppää sisältöön

Moderni ja huoltovapaa hirsitalo painumattomalla rakenteella

Painumaton rakenne moninkertaistaa hirsirakentamisen mahdollisuudet

Puu on luonnon materiaali, jolle on ominaista eläminen ympäröivän lämpötilan ja ilmankosteuden mukaan. Pystyttämisen jälkeen hirsikehikko myös painuu muutamia senttejä ensimmäisten vuosien aikana. Perinteisesti tämä on huomioitu hirsirakentamisessa jättämällä rakenteisiin painumavara.

Honkatalojen patentoitu painumaton hirsirakenne on ratkaisu, kun haluat ulkonäöltään modernin, huoltovapaan hirsitalon. Erityisellä tapitus-ruuvaus-tekniikalla toteutettuna hirsiseinä ei painu, jolloin painumavaralistat ja kierrejalkojen säätäminen ovat tarpeettomia. Rakenne mahdollistaa myös lattiasta kattoon ulottuvien HTWS-lasi-ikkunoiden yhdistämisen turvallisesti hirsirakenteeseen ja sitä kautta entistä vaativampien arkkitehtonisten ratkaisujen toteuttamisen massiivipuusta. Talo on viimeistellyn ja huolitellun näköinen.

Pitkä kokemus vaativien rakenteiden toteuttamisesta takaa laadukkaan lopputuloksen

Olemme valmistaneet ensimmäisen painumattomalla rakenteella toteutetun hirsitalon jo vuonna 2001, ja painumaton hirsi -rakenteemme on patentoitu vuonna 2016. Yli satavuotiset perinteemme puunjalostuksesta ovat tuottaneet syvällisen ymmärryksen puun käsittelystä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Honkatalojen painumaton rakenne eroaa merkittävästi muista valmistajista. CLT-tekniikan, pystylamellien tai ristiinliimauksen sijaan hyödynnämme omaa patentoitua tapitus-ruuvaus-tekniikkaamme. Sen etuja on, että hirsiseinä pystyy suorana ja laadukkaana eikä kaareudu vaihtelevissakaan sääoloissa. Tekniikkaa voidaan käyttää mihin tahansa massiiviseen lamellihirteen 200 mm leveydestä ylöspäin.

Yhdistettynä Honkatalojen softline- ja sharpline-profiileihin painumaton rakenne säilyttää siistin ulkomuotonsa, sillä profiilin normaalia pidempi muotoilu kätkee hirsien väliin ilmestyvät raot, jotka ovat seurausta puun luonnollisesta elämisestä.

TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun