Ekologisuus

Paremman huomisen puolesta

Meille puhdas pohjoinen luonto on tärkeä inspiraation ja innoituksen lähde, ja siksi panostamme jatkuvasti tuotekehitykseen entistä ympäristöystävällisempien ratkaisujen löytämiseksi. Huippulaadun tarjoaminen asiakkaillemme ja ekologisuus kulkevat rinta rinnan. Valitsemalla Honkatalot kotisi valmistajaksi teet hyvää niin itsellesi kuin ympäristölle.

Puutalo tekee hyvää sekä ihmiselle että luonnolle. Puu on ylivoimaisesti ekologisin rakennusmateriaali – se on uusiutuva luonnonvara, jota kasvaa kaiken aikaa lisää suomalaisissa metsissä, lähellä meitä.

Hirsitalo on ekologisin

Puu on ylivoimaisesti ekologisin tapa rakentaa. Puutalo ja erityisesti hirsitalo on pitkäikäinen. Se kestää jopa satoja vuosia, ja pitkän elinkaarensa ajan se varstoi hiiltä. Hirsitalon hiilisisältö on jopa kymmenkertainen valmistusvaiheen kasvishuonepäästöihin nähden. Puu on uusiutuva materiaali ja se on myös mahdollista kierrättää. Puutalon valmistamiseen vie vähemmän energiaa kuin muista materiaaleista valmistetun talon: vain puolet kivitalon valmistamiseen tarvittavasta energiasta. Sivutuotteena syntyvä puujae hyödynnetään lämmöntuotannossa.

Nuoren puuntaimen matka jykeväksi puuksi ja metsätyömaalta hirsitaloon on pitkä. Se kasvaa metsässä kymmeniä vuosia ja sinä aikana antaa suojan lukuisille eläin- ja kasvilajeille, ja hirsiaihioksi valikoituessaan se on ehtinyt kokea jo yhden ihmisiän verran elämää. Sen voi nähdä puun syissä ja vuosirenkaissa, jotka kertovat tarinaa kylmistä talvista ja keväistä, jolloin on kasvettu kohisten.

Vanhimmat asuinkäytössä olevat hirsitalot ovat pitkälle yli sata vuotta vanhoja. Puutalo on ympäristöä ajattelevan valinta. Se on koti kertakäyttökulttuuria vastaan, kestävyyden puolesta. Sillä on merkitystä.

Puujakeen ja tuotannosta poistetun puutavaran käyttö

Puunjalostuksen sivutuotteena syntyvää puujaetta käytetään tehdasalueemme lämmöntuotantoon, ja ylijäämä hyödynnetään esimerkiksi maataloudessa kuivikkeena. Lajittelemme taloihimme käytetyn materiaalin erittäin tarkasti mutta puutavaraa haaskaamatta – laatukriteereihimme kelpaamaton puu joko palautetaan sahatavaran toimittajalle tai myydään edelleen muuhun käyttöön.

Alkuhirsi on paluu puurakentamisen juurille

Alkuhirsi on Honkatalojen uutuustuote. Alkuhirsi on massiivihirrelle poikkeuksellisesti vaaleasta kuusen puusta valmistettu leveä hirsi, jossa liimaa on ainoastaan sormijatkoksissa. Alkuhirsi on täysin massiivipuuta, 100% luonnontuote. Alkuhirsiä voidaan työstää jopa 280 mm leveänä, ja siitä on mahdollista valmistaa myös painumattomalla rakenteella toteutettu hirsitalo. Erityinen uritus minimoi puun halkeilun.

Katso Honkatalojen kaikki arvot

Lue lisää

Zimmermeister

Luonto

Hyvinvointi