Hyvinvointi

Nykyihminen viettää suuren osan elämästään sisätiloissa. Siksi esimerkiksi sisäilman laadulla on äärimmäisen suuri vaikutus hyvinvointiin. Me tahdomme tehdä taloja, joissa voi hyvin ja elää terveempänä, pidempään.

Massiivisella seinärakenteella toteutetut hirsitalot sekä ekopuutalot säätelevät ja tasapainottavat huoneilman kosteutta. Massiivinen hirsiseinä tasaa myös lämpötilavaihteluita ja puhdistaa ilmaa. Se on turvallinen rakenne, jossa kosteusongelmia ei pääse syntymään. Hirsitalossa on hyvä hengittää.

Puupinnoilla on tutkitusti muitakin terveysvaikutuksia. Ne lievittävät stressioireita monin verroin tehokkaammin kuin muut pintamateriaalit. Puupinta on myös miellyttävä ja lämmin koskettaa. Siinä silmäkin lepää.

Rakennusmateriaalien puhtaus on myös tärkeä tekijä jokapäiväisen hyvinvoinnin kannalta. Yhä useampi suosii päivittäisissä kulutusvalinnoissaan luonnonmukaisin menetelmin tuotettuja puhtaita elintarvikkeita – miksei siis myös asumisessa?

Käyttämämme puutavara on laadultaan ensiluokkaista, puhdasta suomalaista puuta. Lamellihirret ja liimapalkit valmistetaan käyttämällä formaldehydivapaata liimaa, mikä takaa, ettei huoneilmaan pääse haihtumaan mitään haitallisia yhdisteitä. Ekopuutaloissa seinärakenne toteutetaan ilman muovia ja eristysmateriaalina käytetään mineraalivillan sijaan ekovillaa.

Uskomme, että näillä valinnoilla on merkitystä, kun tavoitteena on valmistaa taloja, jotka tekevät kokonaisvaltaisesti hyvää asukkailleen.

Katso kaikki Honkatalojen arvot

Lue lisää

Zimmermeister

Luonto

Ekologisuus