Zimmermeister

Saksassa elää ja voi hyvin perinteinen Zimmermeister-rakennusmestarikulttuuri, jonka juuret yltävät aina keskiaikaan saakka. Zimmermeister on arvostettu ammatti, ja mestariksi päästäkseen on läpäistävä tiukka koe, jota edeltävät vuosien opiskelu ja käytännön harjoittelu työmailla. Opit kulkeutuvat mestareilta kisälleille.

Zimmermeisterille kunnia on kaikki kaikessa: hänelle rakentamisen tarkoituksena on tehdä tinkimättömästi hyvä ja kestävä rakennus. Honkatalot-yrittäjät ovat viettäneet pitkiä aikoja Saksassa oppimassa paikallisesta rakentamisesta. Saksassa vietetty aika on tuottanut vision paremmasta rakentamisesta ja asumisesta, designista ja laadusta tinkimättä mutta perinteitä ja luontoa kunnioittaen.

Mukaan on tarttunut myös oivallus siitä, että laadukkaiden talojen valmistuksessa tekniikka on avainasemassa. Sen seurauksena tehtaalle hankittiin ensimmäinen Hundegger-erikoistyöstökone vuonna 1998. Se mahdollisti yhä vaativampien työstöjen tekemisen millimetrin tarkkuudella.

Saksan perua on myös kuusen käyttö hirsitalon raaka-aineena. Keski-Euroopassa vaatimukset puutavaran laadun suhteen ovat erittäin korkeat, ja vastaus tähän löytyy kuusesta. Se on väriltään mäntyä tasalaatuisempi ja vaaleampi ja myös säilyttää vaalean värinsä pidempään. Kosteuskestävyys on niin ikään kuusella omaa luokkaansa – siksi se sopii erityisen hyvin moderneihin puurakennuksiin.

Kun seuraa sydäntään, tulokset tulevat perässä. Tänä päivänä Honkatalot on suurin hirsitaloviejä Saksan markkinoilla.

Katso kaikki Honkatalojen arvot

Lue lisää

Luonto

Hyvinvointi

Ekologisuus