Villa Havu

Vierailimme vuosia sitten Mikkelin Asuntomessuilla kohteessa Wave, joka lumosi kaarevalla muotokielellään. Samassa yhteydessä Honkatalojen edustaja kertoi meille Zimmermeister-rakennusmestarikulttuurista, jonka juuret yltävät aina keskiaikaan saakka. Saksassa Zimmermeister on arvostettu ammatti, ja mestariksi päästäkseen on läpäistävä tiukka koe, jota edeltävät vuosien opiskelu ja käytännön harjoittelu työmailla. Opit kulkeutuvat mestareilta kisälleille.

Zimmermeisterille kunnia on kaikkia kaikessa: hänelle rakentamisen tarkoituksena on tehdä tinkimättömästi hyvä ja kestävä rakennus. Honkatalot-yrittäjät ovat viettäneet pitkiä aikoja Saksassa oppimassa paikallisesta rakentamisesta. Saksassa vietetty aika on tuottanut vision paremmasta rakentamisesta ja asumisesta, designista ja laadusta tinkimättä, mutta perinteitä ja luontoa kunnioittaen ❤.

Honkatalojen hirsirunko oli alusta lähtien kiistaton suosikkimme, vaikka muuttuneen markkinatilanteen johdosta kohonnut puun hinta sai meidät kilpailuttamaan myös kivitalovaihtoehtoja. Meillä oli lopulta pöydällä noin 10 eri tarjousta, joita vertailimme niin hinnan kuin arvioidun laadun ja lopputuloksen perusteella. Honkatalot oli ainoa toimija, joka pystyi toteuttamaan kaikki runkoon liittyvät rakenteelliset ratkaisut toiveidemme mukaan. Myös Honkatalojen patentoima designiltaan minimalistinen HTWS-ikkunaratkaisu oli meitä kovasti miellyttävä kun lattian sisällä sai miltei saumattomasti samaan tasoon kuin ulkopuolen terassi, josta syntyi kaunis jatkumo.

Hirsi oman kotimaan metsistä ❤ Honkatalot.

 

Arkkitehtisuunnittelu Jarkko Niiranen
Sisustussuunnittelu Laura Seppänen
Kuvat Hans Koistinen

 

Katso myös muita asiakastarinoitaHonkatalot House Design Collection -talokirja

Tilaa tästä maksuton talokirja

Lue lisää

Wave

Villa Hopeapuu

Riihi

Villa Kivi – kokemuksia rakentamisesta

Cube 170

Ekopuutalo Polar

Kuulas

Luoto – kokemuksia rakentamisesta

Metso

Naava Resort – kokemuksia rakentamisesta

Polar-huvila – kokemuksia.fi

Polar-huvila, oma malli

Taiga

Villa Black – kokemuksia.fi

Villa Morilla