Hyppää sisältöön

”Vierailimme vuosia sitten Mikkelin Asuntomessuilla kohteessa Wave, joka lumosi kaarevalla muotokielellään. Samassa yhteydessä Honkatalojen edustaja kertoi meille Zimmermeister-rakennusmestarikulttuurista, jonka juuret yltävät aina keskiaikaan saakka. Saksassa Zimmermeister on arvostettu ammatti, ja mestariksi päästäkseen on läpäistävä tiukka koe, jota edeltävät vuosien opiskelu ja käytännön harjoittelu työmailla. Opit kulkeutuvat mestareilta kisälleille.

Zimmermeisterille kunnia on kaikkia kaikessa: hänelle rakentamisen tarkoituksena on tehdä tinkimättömästi hyvä ja kestävä rakennus. Honkatalot-yrittäjät ovat viettäneet pitkiä aikoja Saksassa oppimassa paikallisesta rakentamisesta. Saksassa vietetty aika on tuottanut vision paremmasta rakentamisesta ja asumisesta, designista ja laadusta tinkimättä mutta perinteitä ja luontoa kunnioittaen.

Honkatalojen hirsirunko oli alusta lähtien kiistaton suosikkimme vaikka muuttuneen markkinatilanteen johdosta kohonnut puunhinta sai meidät kilpailuttamaan myös kivitalovaihtoehtoja. Meillä oli lopulta pöydällä noin 10 eri tarjousta, joita vertailimme niin hinnan kuin arvioidun laadun ja lopputuloksen perusteella. Honkatalot oli ainoa toimija, joka pystyi toteuttamaan kaikki runkoon liittyvät rakenteelliset ratkaisut toiveidemme mukaan. Myös Honkatalojen patentoima designiltaan minimalistinen HTWS-ikkunaratkaisu oli meitä kovasti miellyttävä kun lattian sisällä sai miltei saumattomasti samaan tasoon kuin ulkopuolen terassi, josta syntyi kaunis jatkumo.

Hirsi oman kotimaan metsistä.”

Arkkitehtisuunnittelu Sankariarkkitehdit
Sisustussuunnittelu Laura Seppänen

House Design Collection
TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun