Wing

UUDEN AJAN EKOLOGISTA LUKSUSTA

Toteutamme arkkitehti SAFA Janne Kanteen suunnitteleman Wing-talon asuntomessuille. Kohde on moderni hirsitalo, jonka kulmikasta muotokieltä on rikottu mielenkiintoisilla yksityiskohdilla. Talo toteutetaan massiivisesta ja ekologisesta kuusen lamellihirrestä. Ominaisuuksiltaan ja materiaalivalinnoiltaan talo kunnioittaa Luonnonmaan kaunista luontoympäristöä. Kodissa tuntee olevansa luonnon syleilyssä, suuret ikkunapinnat tekevät liukuvan jatkumon sisä- ja ulkotilojen välille.

 

”WING on uuden ajan hirsitalo, jossa tavallista hirsitalon muotokieltä on rikottu persoonallisella tavalla. Wing-talossa luonnon valo on isossa roolissa. Valo tulvii sisätiloihin lattiasta kattoon ulottuvista HTWS-designikkunoista, jotka ovat Honkatalojen omaa tuotantoa. Ikkunajärjestelmä on patentoitu, markkinoiden turvallisin ja tyylikkäin laajojen lasipintojen ikkunajärjestelmä. Wing-talon laadukkuus ja tunnelma täytyy kokea.”

Katariina Vainionpää / Honkatalot

 

Janne Kantee, arkkitehti SAFA

”Kohteessa on haettu inspiraatiota ympäröivästä luonnosta ja meren läheisyydestä. Lähtökohtia ovat lisäksi olleet valo ja varjot, jotka molemmat muuttuvat ja elävät vuorokauden- sekä vuodenaikojen vaihteluiden mukaan. Arkkitehtuuri on modernin pelkistettyä, arkkitehtoninen jännite syntyy tummien puupintojen sekä isojen lasipintojen keskinäisestä vuoropuhelusta samoin kuin pienimittakaavaisuudesta sekä pelkistämisestä.

Suunnittelua ohjasi alusta alkaen asiakkaan toive asumisen helppoudesta luonnon keskellä. Suuret lasipinnat avaavat näkymiä haluttuihin ilmansuuntiin ja ne myös tuovat luonnon sekä vuodenaikojen vaihtelut lähelle. Rakennuksen pohjamuoto on suoraa seurausta rakennuspaikalta avautuvien ilmansuuntien ja näkymien huomioimisesta sekä eri funktioiden sijoittelusta kompaktia tilaohjelmaa noudattaen.

Sisällä tilat ja sisustus on suunniteltu avariksi ja vaaleiksi sekä helppohoitoisiksi. Hyvät yöunet aikaansaadaan makuuhuoneen pimennyksellä, isoissa ikkunapinnoissa ulkopuoliset verhot pienentävät jäähdytyksen tarvetta.”

Janne Kantee, arkkitehti SAFA

 

”Sisustuksessa meille oli tärkeää ottaa huomioon ympäröivä luonto. Olemme valinneet materiaalit, jotka toistavat kallioiden, puiden ja peltojen sävyjä. Lopputuloksena syntyi lämminhenkinen ja kodikas, mutta moderni kokonaisuus.”

Sisustussuunnittelijat Anne-Mari Heinikangas ja Fabiola Liffländer

 

  • Arkkitehtisuunnittelu: Janne Kantee / Honkatalot
  • Rakennesuunnittelu: Ville Hautala / Honkatalot
  • Sähkösuunnittelu: Ilpo Virkki / Moisiolinna Group
  • LVI-suunnittelu: Tommi Hyvärinen / Entek Oy
  • Sisustussuunnittelu: Anne-Mari Heinikangas / Avabel Design & Fabiola Liffländer
  • Rakennuttaja: Pasi Keskitalo
  • Pääurakoitsija: HUJ Construction Oy

 

Tervetuloa tutustumaan vuoden 2022 Asuntomessuille
Naantalin Luonnonmaalle 15.7.-14.8.!