Koivurinteen päiväkoti

Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat ovat olleet viime aikoina runsaasti esillä mediassa, mutta hirren käytöstä julkisessa rakentamisessa on vasta vähän esimerkkejä. Hirsi on kestävä, ekologinen ja terveellinen materiaali, ja puupinnoilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia myös viihtymiseen. Päiväkodin rakennuttaminen hirrestä on satsaus lapsiin ja tulevaisuuteen.

Virtain kaupunki Pohjois-Pirkanmaalla rakentaa uuden päiväkodin hirrestä ja on valinnallaan todellinen edelläkävijä. Vuodesta 2012 väistötiloissa toimineen Koivurinteen päiväkodin uudet tilat rakennetaan homevaurioiden vuoksi puretun entisen päiväkotirakennuksen paikalle. Päiväkodissa on paikat 97 lapselle. Honkatalot on toimittanut massiivisella seinärakenteella toteuttavaan päiväkotiin hirsikehikon. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2015.

”Rakennustapaa valittaessa turvallisuus oli pääroolissa”, Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki kommentoi hanketta. ”Taustalla oli ongelmia kosteuden kanssa vanhassa päiväkotirakennuksessa, joten rakenteiden turvallisuudesta tahdottiin olla varmoja. Hirsi oli myös kustannuksiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto. Lisäksi se on ulkonäöllisesti hyvä ja tyylikäs.”

Aiheeseen liittyvät sivut:

 

Honkatalot House Design Collection -talokirja

Tilaa tästä maksuton talokirja

Lue lisää

Levi Titanium

Pyhä, Kurula´s

Pyhä, Kultakero

Glass Resort

Santa´s Hotel Rakka

Inkoonranta

Härmälänrannan Purseri

Levi Spirit Lounge

Virtain yhtenäiskoulu

Lamminrahkan Haltijan Hirsi

Saaristohotelli The Barö

Vuoreksenkuutiot

Naava Chalet

Naava Resort

Saunaravintola Kuuma

Saunaravintola Kiulu

El Lodge

Kultaranta Marina

Kultaranta Resort

Ramsinranta

Art & Design Villas

Ravintola Rauhanranta

Saimaa Villas

Eerikkilä Resort

Pikonlinna

Elämyksiä Powerpark-Alahärmässä

Käenkoski

Rantalinna

Svenska Gården

Viiden tähden lomakylä