Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Honkatalot ja Tapio Anttila Collection yhteistosastolla Habitaressa 12.-16.9.2018

Missä on juuresi?

Honkatalot ja Tapio Anttila Collection yhdistävät voimansa ja rakentavat modernin, kaksikerroksisen viitteellisen hirsitalon Habitare-messuille. Siinä yhdistyy puurakentamisen perinteet ja raikas tämän päivän design.

Tapio Anttilan suunnittelema osasto on näyttävä, kaksikerroksinen puupaviljonki, jossa kepeät, aaltoilevat puurimaseinät tuovat vastapainoa jykeville hirsirakenteille. Osastolle tiloihin muodostuu moderni pirtti/tupa, jossa vietetään yhdessä aikaa, syödään hyvin ja nautitaan lepohetkistä.

”Osasto on kunniainosoitus perinteiselle puurakentamiselle, mutta samalla esimerkki siitä, että perinteisestä materiaalista, hirrestä, voi rakentaa moderneja ja ilmavia tiloja, joiden sisustamiseen nykydesign sopii hyvin. Hirsirakentaminen ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan. Päinvastoin, viime vuosina se on ollut kovassa nousussa, sillä hirsirakennuksissa on tutkitusti terveellinen sisäilma. Honkatalot kehittää koko ajan hirsirakentamista eteenpäin. Haluamme yhdistää perinteiseen tekniikkaan modernin skandinaavisen ilmeen”, kertoo Honkatalojen Mikko Vainionpää.

Osaston tilat sisustetaan Tapio Anttilan Collectionin huonekaluilla ja valaisimilla.

”Rento yhdessäolo on tämän päivän kodeissa ykkösjuttu. Siksi olemme kehittäneet uusia oleskelutilojen kalusteita. Habitaressa esittelemme mm. uuden, kompaktin vierasvuoteeksi muuntuvan sohvamalliston, vanerisia säilytyskalusteita ja uuden puisen pikkutuolin. Mukavuuden lisäksi kodinkalusteiden pitää olla myös fiksuja – vähintään yhtä käytännöllisiä kuin esi-isien arkiset puuesineet. Siksi kehittelemme huonekaluihin aina näppäriä, kekseliäitä ratkaisuja, jotka helpottavat arjen sujumista”, sanoo Tapio Anttila.

Esi-isät valmistivat käyttöesineensä tarpeeseen. Materiaaliksi valikoitui usein puu, sillä sitä kasvoi kodin vieressä lähimetsässä. Käyttötarkoitus määräsi muodot, ei niitä sen tarkemmin muotoiltu. Mutta lopputulos oli käytännöllinen  ja tasapainoinen – ja usein kauniskin. Tänä päivänäkin puu on arvossaan. Se on ekologinen materiaali, joka tekee hyvää ihmiselle ja ympäristölle.

”Haluamme tuotteissamme yhdistää moderneimman teknologian, designin sekä terveellisemmän ympäristön sekä asujilleen että ympäristölle. Tätä on mielestämme New World Luxury”, kiteyttää Mikko Vainionpää Honkataloilta.

TAC Lookbook 2018

TAC malliston moderni ja käytännöllinen design sopii muotokieleltään niin uusiin kuin vanhoihin tiloihin. Tuotteiden selkeys ja yksinkertaisuus houkuttelevat rentoon ja persoonalliseen yhdistelyyn. TAC Lookbook 2018 kuvissa uudet kalusteet ja vanha tila sekoittuvat nostalgiaa henkiväksi kokonaisuudeksi.

Kuvat ovat vapaasti käytettävissä – toivomme kuitenkin ilmoitusta kuvien käytöstä.

TAC Lookbook 2018 kuvakirjasto »

TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun