Hyppää sisältöön

Perinteisesti Suomessa on käytetty hirsitalojen raaka-aineena enemmän mäntyä. Vanhanaikaisilla puuntyöstömenetelmillä mäntypuun käsittely oli helpompaa. Me Honkataloilla olemme kuitenkin käyttäneet aina talotuotannossamme laadukasta kuusen puuta, ja tänä päivänä jo noin 95 % taloistamme toteutetaan kuusesta.

Miksi kuusihirsi?

Meillä on pitkä historia hirsitalojen vientimarkkinoilla, erityisesti Keski-Euroopassa. Vientitoimintamme on aikoinaan alkanut Saksasta ja alun perin sitä perua on kuusen käyttö hirsitalojemme raaka-aineena. Keski-Euroopassa vaatimukset puutavaran laadun suhteen ovat erittäin korkeat, ja vastaus tähän löytyy kuusesta.

Kosteuskestävä kuusi sopii modernin hirsitalon raaka-aineeksi

Kuusen kosteuskestävyys on aivan omaa luokkaansa. Kuusen solukko on kauttaaltaan yhtä tiivistä kuin männyn sydänpuu, eikä se ime kosteutta itseensä. Tästä syystä kuusipuuta ei voi esimerkiksi painekyllästää, koska se ei ime kyllästysainetta kuten ei mitään muutakaan nestettä. Kuusella on paras mahdollinen kosteudensietokyky, joka on välttämätön ominaisuus arkkitehtuuriltaan moderneissa, usein räystäättömissä tai lähes räystäättömissä rakennuksissa. Näissä seinän pinta joutuu alttiimmaksi sadevedelle ym. kosteudelle, minkä vuoksi kuusen hirsi on turvallinen valinta tällaisissa tilanteissa.

Tasalaatuinen ja vaalea puuaines

Kuusen käyttö on viime vuosina lisääntynyt runsaasti myös ulkonäkösyistä. Kuusi on väriltään mäntyä tasalaatuisempi ja vaaleampi, eikä tummu vuosienkaan saatossa yhtä paljon. Kuusen oksakohdat ovat myös pienempiä ja vaaleampia kuin männyn. Yleisilmeeltään vaaleampi kuusi sopii näin ollen paremmin moderniin arkkitehtuuriin, jossa halutaan rakennuksen pintoihin pelkistetympää ilmettä. Ero puun ulkonäössä erityisesti oksien suhteen on huomattava, vaikka pinta maalattaisiin.

Hirsivalikoimamme on kuitenkin monipuolinen ja valmistamme niin höylä- kuin lamellihirsiä sekä kuusen että männyn puusta. Pystymme tarjoamaan juuri sinun tarpeitasi ja toiveitasi vastaavan ratkaisun!

TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun