Hyppää sisältöön

Haaveilimme oman talon rakentamisesta useita vuosia ennen projektin aloittamista, joten olimme ehtineet pohtia, millainen meidän perheen unelmien koti voisi olla. Päädyimme pohdinnoissa aika nopeasti siihen, että hirsitaloissa on jotakin mystistä taikaa, joka saa asukkaansa voimaan hyvin. Totesimme yhdessä, että emme nuku missään niin hyvin kuin hirsirakennuksessa. Tämän huomion jälkeen hirsitalo oli käytännössä meille ainoa vaihtoehto.

Päädyimme yhteistyöhön Honkatalojen kanssa heidän valtavan asiantuntemuksen ja avoimen asenteen vuoksi. Honkataloille kaikkien toiveidemme toteuttaminen oli mahdollista, vaikka toivelistamme ei ollut aivan lyhyt. Toiveenamme oli yhdistää moderni arkkitehtuuri ja kodikkuus, jossa olisi sekä silmänruokaa että paikka rauhoittumiselle. Pidämme suuresta ja näyttävästä, mutta kuitenkin yksinkertaisesta tyylistä. Lisäksi vaatimuksena olivat karmittomat, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat sekä näyttävät kierreportaat.

Kutakuinkin tällaisilla ohjeilla ja muutamilla fiiliskuvilla arkkitehti Seppo Mäntylä lähti suunnittelemaan meille taloa. Tonttimme sijaitsee aivan Kyrkösjärven patovallin vieressä ja talon toisesta kerroksesta avautuu Pohjanmaan lakeuksilla harvinainen järvimaisema. Seppo onkin hyödyntänyt tontin edut ja suunnitellut asumisen kokonaan toiseen kerrokseen. Monet arkkitehdin ammattitaidolla suunnittelemat yksityiskohdat, kuten valon kulku talossa, on hahmottunut meille vasta nyt, kun olemme asuneet kodissamme.

Rakennusprojektimme koki melkoisen takaiskun, kun ulkopuolelta täysin valmis talomme paloi maan tasalle. Honkatalot venyivät uskomattomaan suoritukseen ja toimittivat meille uudet hirret muutamassa viikossa ja pääsimme uudelleen rakennustöihin heti, kun purkutyöt oli saatu tehtyä. Uudelleen rakennettu talo oli täsmälleen samanlainen kuin ensimmäinenkin, sillä emme keksineet mitään muutettavaa.

Olemme halunneet rakentaa kodin, joka kestää aikaa ja jossa on turvallista ja terveellistä elää. Olemme nyt asuneet kodissamme puolisen vuotta ja nauttineet joka hetkestä! Honkataloilla oli kokemusta, oikeanlaista asennetta ja valmiutta toteuttaa meidän unelma omasta kodista. Suosittelemme Honkataloja lämpimästi toteuttamaan myös teidän unelmia!

Terveisin,

Riihen rakentajaperhe

Mitä kuuluu asuntomessuasiakkaille nyt?

Helmikuu 2023
Esitimme Riihen rakentajaperheelle muutaman kysymyksen.

Nyt kun Asuntomessuista on kulunut aikaa reilu 6 vuotta, kuinka olette viihtyneet hirsitalossanne? 
– Olemme viihtyneet erinomaisesti sekä itse talossa, että alueella.

Mikä talossanne on mielestänne parasta ja miksi? 
– Nautimme niin monista asioista, että on vaikea valita vain yhtä asiaa. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että arkkitehti osasi omalla ammattitaidolla suunnitella tontille juuri täydellisen talon. Maisemat, suuret ikkunat, auringon suunnan, jne. Näistä saamme nauttia joka päivä ja nämä ovat sellaisia asioita, joita emme olisi itse osanneet ottaa huomioon tyhjää tonttia katsoessamme.

Miksi haluaisit suositella hirsitaloasumista muille?
– Hirsitalossa on hyvä hengittää ja se on parhaimmillaan vastuullista asumista. Hirsitalosta saa nykyisillä teknisillä ratkaisuilla tehtyä modernin, mutta silti lämpimän ja kodikkaan kodin.

House Design Collection
TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun