Hyppää sisältöön

Honkatalojen toimittama El Lodge -hirsihotelli Espanjan Sierra Nevadassa on ylellinen lomakohde vaativaan makuun. Tulipalon jäljiltä uudelleen rakennettu hotelli on avannut ovensa asiakkaille joulukuussa 2015. Hotellin arkkitehtisuunnittelu on Honkatalojen oman arkkitehdin SAFA Janne Kanteen käsialaa. Kokonaisuus kattaa kaikkiaan 24 huonetta ja sviittiä, joita on mahdollista yhdistää toisiinsa, ja lisäksi valikoiman palveluita ravintolasta spahan. Suuret lasipinnat ottavat ympäröivän jylhän vuoristomaiseman osaksi sisätilaa.

”Kohteen suunnittelu alkoi lähestulkoon välittömästi vanhan rakennuksen tuhouduttua tulipalossa. Puurakenteiset ylimmät kerrokset tuhoutuivat täysin ja myös alemmat – kivirakenteiset kerrokset – kärsivät mittavia vahinkoja. Matkustimme välittömästi paikan päälle ja sovimme tilaajan kanssa kuinka suunnittelua lähdetään viemään eteenpäin. Ensimmäinen konsepti laadittiin varsin nopealla aikataululla ensimmäisen käynnin yhteydessä ja tämän jälkeen suunnittelua jatkettiin niin Suomesta kuin myös Espanjasta käsin.

Arkkitehtuuri on klassista ja selkeälinjaista, tilaaja ei halunnut kohteesta liian modernia vaan halusi sen sopivan herkälle rakennuspaikalle ja ottavan huomioon ympäristönsä. Rakennuspaikkaa koskevat määräykset olivat paikoitellen varsin tiukkoja ja etäisyydet naapurirakennuksiin kompaktit. Sijainti rinteessä tiheän kylärakenteen keskellä oli yksi haaste, toinen oli se, että tulipalossa säilyneet kivirakenteiset kerrokset määrittelivät uuden rakennuksen ääriviivat. Myös kohteen sijainti Sierra Nevadan vuoristossa noin 2200 metriä merenpinnan yläpuolella aiheutti tavallisesta poikkeavia vaatimuksia esimerkiksi lasitusten suhteen. Rakennus nivoutuu ulkouima-altaan ympärille, ja altaasta onkin muodostunut selkeästi tunnistettava osa kohdetta, joka luo persoonallisen tunnelman sitä kiertävälle sisäpihalle ylärinteen puolella.

Heti alusta alkaen oli selvää, että kohteen tulisi olla äärimmäisen korkeatasoinen ja vastata vaativan asiakaskunnan toiveisiin. Huonetyyppejä on useita ja niitä on myös mahdollista yhdistää toisiinsa vieraiden erilaisten tarpeiden mukaan. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee ainoastaan kaksi suurta sviittiä. Käytetty hirsi on kuusihirsi 270 x 203 mm.

El Lodge on saanut julkisuutta monissa kansainvälisissä medioissa kuten CNN, Condé Nast Traveller ja Wallpaper*.”

Janne Kantee, arkkitehti SAFA

Lisätietoa El Lodge -hirsihotellista: www.ellodge.com

El Lodgen rakentaminen

Katso myös Honkatalojen muut projektirakennuskohteet.

House Design Collection

TILAA YLI 300-SIVUINEN IDEAPANKKI

HONKATALOT
HOUSE DESIGN
COLLECTION -KIRJA

Tietoa tuotteistamme ja tavastamme rakentaa

Kymmeniä talo- ja huvilamalleja

Upeita ulko- ja sisäkuvia sekä 3D-visualisointeja

Runsaasti ideoita ja inspiraatiota oman Honkatalo-projektin suunnitteluun