18.12.2019

Virtain uusi yhtenäiskoulu rakennetaan Honkatalojen hirrestä

Pohjois-Pirkanmaalla sijaitseva Virtain kaupunki rakennuttaa uutta yhtenäiskoulua ikäluokille 0-9. Uusi koulurakennus tulee palvelemaan noin 500 oppilasta sekä 50 esikoululaista, ja sen on määrä olla käytössä syyslukukaudella 2021.

Uusi yhtenäiskoulu toteutetaan hirsirakenteisena. Honkatalojen tehtaalla valmistettua kuusen lamellihirttä toimitetaan työmaalle noin 12 kilometriä, joten kyse on mittavan kokoluokan satsauksesta lasten ja nuorten turvalliseen ja terveelliseen oppimisympäristöön sekä hyvään sisäilmaan. Uuden koulun rakentamisen taustalla ovat pääosin sisäilmaongelmat vanhoissa koulurakennuksissa.

Honkatalot on toimittanut Virroille myös hirsirakenteisen päiväkodin, joka valmistui vuonna 2015. Hirsi on loistava valinta julkiseen rakentamiseen, kun halutaan panostaa hyvään sisäilmaan sekä viihtyisyyteen.

Yhtenäiskoulun on suunnitellut Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy, ja rakennusurakasta vastaa Skanska.

Lisätietoa Virtain yhtenäiskoulusta:

Skanska

Virtain kaupunki


30.4.2020

Yhtenäiskoulun hirsiseinän pystytys edistyy vauhdilla

Virtain yhtenäiskoulu

Virtain yhtenäiskoulun hirsistä leijonanosa on jo toimitettu, ja ulkoseinien hirsiä asennetaan vauhdilla paikoilleen.

Virtain yhtenäiskoulu


16.6.2020

Hirsien asennus saatu aikataulussa päätökseen

Virtain uuden yhtenäiskoulun hirsien asennus sujui aikataulun mukaisesti. Maaliskuussa alkanut asennustyö kesti kymmenen viikkoa. Vahvuudeltaan 270 mm hirttä toimitettiin työmaalle Honkatalojen tehtaalta yhteensä 11,5 kilometriä.

Koulurakennuksessa kaikki näkyvät seinät ovat hirttä, kantavat rakenteet on toteutettu betonista. Ulkoseinien väriksi valikoitui keltainen, ja asiassa kuultiin erityisesti virtolaisten nuorten mielipiteitä.

Koulu valmistuu syksyksi 2021.

Virtain yhtenäiskoulu

Virtain yhtenäiskoulu Virtain yhtenäiskoulu Virtain yhtenäiskoulu